Over EAC

Het Europa Ayurveda Centrum (EAC) is gelegen in Witharen, in het landelijk gelegen Vechtdal, vlakbij Ommen, Overijssel. Het EAC is een behandel-, onderzoeks-, voorlichtings- en opleidingscentrum, gespecialiseerd in de traditionele Ayurveda.

Ons centrum is gevestigd op een agrarisch landgoed met behandel- en onderzoeksruimten. De gebouwen van het centrum behoorden tot een voormalige grote boerderij die geheel aangepast is aan het huidige gebruik. De ruimtes zijn ingericht als consultkamers, behandelkamers, tempels, een galerie en een grote presentatiehal.

Wij werken volgens de principes en grondslagen van de traditionele Ayurvedische geneeskunde. De kracht van onze werkwijze vertaalt zich in het toepassen van deze oude geneeswijze bij de huidige gezondheidsproblemen. Al onze adviezen en behandelingen zijn gebaseerd op de kennis en sturing van de helende krachten vanuit de natuur.

Bekijk hiernaast een korte introductievideo over ons centrum.

Kruidentuinen

Op het landgoed bevinden zich ook onze Ayurvedische kruidentuinen, het stokpaardje van ons centrum. Hier worden onder de bezielende leiding van dr. V.P. Mohana Kumari bijna alle Ayurvedische kruiden die in Nederland voorkomen gekweekt, gebruik makend van van ‘panchagavyam‘ een oude Vedische organische landbouwmethode.

Preventieve geneeskunde

Ayurveda is de natuurlijke geneeskunde van India, die al langer dan 5000 jaar wordt beoefend. Ayurveda betekent letterlijk ‘kennis van het leven’. Bij Ayurveda ligt de nadruk op het voorkomen van ziekten en het vitaal maken en houden van het lichaam.

Ayurveda probeert de mensen te leren dat je door een bepaalde levenswijze niet alleen ziekten kunt voorkomen en verlichten of genezen, maar dat je tegelijkertijd meer inzicht kan krijgen in jezelf en de wereld om je heen. Het resultaat is dat je een lang en gezond leven leeft, in harmonie met je omgeving. Ayurveda gebruikt hierbij een juiste levensstijl, goede voeding, massages, kruiden, yoga en meditatie om mensen in balans te brengen en te houden.

Ayurveda hecht grote waarde aan het voorkomen van ziekten. Met haar uitgebreide pakket aan handvaten wat betreft een uitgebalanceerde levenswijze met gezonde voeding, voldoende beweging en de juiste kruidensupplementen, versterken wij het immuunsysteem dat daardoor weerbaarder wordt tegen ziektekiemen.

Behandelingen en adviezen

In onze praktijk geven wij voedingsadviezen, leefstijl adviezen, allerlei soorten behandelingen en spirituele begeleiding. Allemaal met maar één doel: de cliënt weer terug in balans brengen met zichzelf en zijn/haar omgeving.

Tijdens het consult proberen we ons een zo compleet mogelijk beeld te vormen van de cliënt waar we mee werken en de problemen die hij of zij heeft. Het consult verloopt volgens het ‘achtvoudig pad’ van onderzoek waarin alle aspecten van het leven vertegenwoordigd zijn.

Opleidingen en onderzoek

Naast onze praktijk verzorgen wij opleidingen aan de door ons opgerichte Spirituele Internationale Open Universiteit voor Traditionele Ayurveda, Siddha, Tribal Art en Medicijnen, doen wij wetenschappelijk onderzoek naar traditionele medicijnen en hebben we een webshop met Ayurvedische producten.

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.