Kenniscentrum

Ons centrum is gespecialiseerd in de teelt van Ayurvedische kruiden. Dat is begonnen in twee kleine volkstuintjes in Amsterdam en inmiddels uitgegroeid tot een flinke kruidentuin in Witharen in de provincie Overijssel. In een traditioneel Ayurvedisch centrum is het vanzelfsprekend dat je de kruiden die je nodig hebt voor de behandelingen zelf kweekt. Op die manier kun je hoeveelheden kweken die je nodig hebt en keuzes maken wat je kweekt afgestemd op je specialisatie. Wij kweken volgens een Vedische landbouwmethode. Deze methode kenmerkt zich door een diep respect voor de aarde. Biologisch kweken is dan ook een vanzelfsprekendheid voor ons.

Specialisatie

Wij zijn gespecialiseerd in metabole verstoringen, allergieën en stressgerelateerde klachten. Daarnaast participeren wij samen met andere bedrijven en kennisinstellingen in projecten waarbij onze kennis en kruiden ingezet worden om hedendaagse problemen aan te pakken. De oude wijsheden uit de Ayurveda bieden voor onze moderne tijd unieke inzichten en waarheden die nu wetenschappelijke en praktische toepassingen vinden.

Agro meet Health

De provincie Overijssel is bij uitstek een agrarische provincie. Door ingrijpende veranderingen die op ons pad komen zoals de klimaatsveranderingen en de explosief groeiende wereldbevolking wordt de agrarische sector een belangrijke speler in de ‘Nieuwe Wereld.’ De provincie is zeer actief in het organiseren en initiëren van samenwerkingsverbanden om een brug te slaan tussen de agrariërs enerzijds en de gezondheidswerkers anderzijds. We moeten gezondheid in de volle breedte zien. Preventie is daarin een belangrijke insteek. ‘Out of the box’ oplossingen bedenken voor diervriendelijk produceren is zomaar een voorbeeld waarin Ayurveda een interessante speler is.

>
error: Content is protected !!
Scroll naar boven