Trauma en Ayurveda

Bij trauma moet het hele lichaam behandeld worden en niet alleen het orgaan brein wat tijdelijk in de slaapstand gezet is.

Bekijk onze lezing over Trauma en Ayurveda hier

Mireille kwam bij mij op consult. Het consult was echter niet voor haar maar voor haar zoon. Haar zoon was er niet.

“Bart heeft last van dwanggedachten. Het begon toen hij in de pubertijd kwam. Om deze gedachten weg te duwen ging hij veel uit met vrienden. Bart is enorm sociaal. Dat is echt zo, hij had ook veel vrienden maar niemand wist echt hoe het zat. Daar sprak Bart niet over.

Totdat hij paniekaanvallen kreeg. Dat kon hij niet meer verbergen. Zijn vriendenkring slonk zienderogen totdat hij steeds vaker alleen zat. Toen ging het mis. Op een nacht werd hij opgenomen omdat hij in een psychose terecht kwam.

Ik ben nog nooit zo geschrokken”, zei Mireille.

Trauma en Ayurveda

“Vanaf die dag heeft hij medicatie gekregen. Eerst zware medicatie en dat werd langzaam afgebouwd naar lichtere medicatie.

In de jaren die volgden heeft hij heel veel gesprekken gehad.

Mijn zoon is seksueel misbruikt in zijn jeugd. Dat heeft hij ons nooit verteld en dat is dus later in de vorm van dwanggedachten en uiteindelijk die psychose, eruit gekomen.

Nu wil hij van die medicatie af. Hij is inmiddels 33 jaar en heeft met tussenpozen steeds geprobeerd om ervan af te komen. Dat lukt niet echt.

Ik zit hier bij u omdat ik gehoord hebt dat u mensen kan helpen met het afbouwen van medicatie met kruiden”.

“Waar is uw zoon nu?” vroeg ik.

“Hij zit thuis, hij weet niet dat ik hier ben.”

“Heeft u nog meer kinderen?”

“Nee, ik heb alleen Bart.”

“Bent u getrouwd of hebt u een partner?”

“Ik ben getrouwd, mijn man is nu aan het werk.”

“Weet uw man dat u hier zit?”

“Ja, maar hij heeft niet veel vertrouwen in de alternatieve geneeswijzen.”

“Heeft u dat wel?”

“Als het zou helpen wel.”

Het werd even stil. Ze keek me aan met een mengeling van wantrouwen, verwachting en een sprankje hoop.

“Het is waar dat kruiden kunnen helpen met het afbouwen van medicatie. Dat is een klein stukje van de behandeling”, zei ik.

“Uw zoon heeft iets ingrijpends meegemaakt in zijn jeugd. Een trauma! De schrik van die gebeurtenis zit in iedere cel van zijn lichaam. Het zit niet alleen als gedachten in zijn hoofd maar ook als biochemische reactie in zijn lichaam.

De medicatie die u zoon krijgt helpt tegen angstgevoelens, dwanggedachten, gespannenheid, paniekstoornissen, slapeloosheid en zorgt ervoor dat uw zoon rustiger wordt. 

Dat is een chemische aanpak die plaatsvindt in de hersenen, waardoor zijn rusteloze gedrag getemperd wordt. Het doet verder niets met de reden waarom uw zoon psychotisch is geworden en last heeft van dwanggedachten, onrust en gespannenheid.

Als uw zoon dan ook wil stoppen met zijn medicatie of dit wil afbouwen, dan lukt dat alleen als ook de oorzaak aangepakt wordt. Zijn hele lichaam moet mee en niet alleen het orgaan brein wat tijdelijk in de slaapstand gezet is.

Begrijpt u dat?

Wat wij vanuit de Ayurveda kunnen aanbieden is een stappenplan op maat om uw zoon te begeleiden in zijn pad naar zelfgenezing.

De genezing gebeurt niet door ons maar uitsluitend en alleen vanuit uw zoon zelf. Wij kunnen wel handvatten aanreiken en ondersteunen maar het pad wandelen moet uw zoon doen.

Het lijkt me daarom verstandig dat uw zoon hier komt voor een consult. Het gaat om hem en wat hij gaat kiezen. Ik kan dan vertellen wat wij kunnen aanbieden en dat traject stap voor stap inzetten, maar hij is degene die het aan moet gaan.

Gezondheid is geen product wat je inkoopt bij je dokter; gezondheid is de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen welzijn.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.