Parkinson Magazine en Ayurveda

De ziekte van Parkinson dankt haar naam aan James Parkinson die zo’n 200 jaar geleden de aandoening voor het eerst beschreef. Was hij wel de eerste? De traditionele, Indiase geneeswijze Ayurveda beschrijft parkinson al veel langer: de eerste referentie dateert zelfs uit 600 v. Chr.

In de vijftiende eeuw wordt de term “kampavata” geintroduceerd, de ayurvedische benadering voor parkinson.

Zo begint de introductie van Ayurveda in het Parkinson Magazine nr. 2  van maart 2019 van de Parkinson Vereniging.

In tien vragen screent de auteur Annemarie Vermeulen wat Ayurveda kan betekenen voor parkinson.

Parkinson Magazine is het tijdschrift dat de leden van de vereniging 5 keer per jaar ontvangen. Het blad bericht op toegankelijke wijze over de over actuele ontwikkelingen rond de ziekte van Parkinson en verwante ziektebeelden. Het geeft tevens kijk op wat er in de vereniging gaande is. Dat leidt tot nieuws van het bestuur en uit de werkgroepen, maar ook tot verslagen van de evenementen en bijeenkomsten die in het land – én het buitenland – plaatsvinden.

De inhoud

Een belangrijk deel van Parkinson Magazine wordt gevuld met artikelen uit de medische wereld, onderzoeksverslagen, interviews en speciale items. Verder maakt de redactie een keuze uit de persoonlijke bijdragen die zij krijgt toegezonden.

Cornelis Peters van het Europa Ayurveda Centrum heeft aan deze uitgave met betrekking tot Ayurveda en Parkinson een belangrijke bijdrage geleverd.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.