“Panchakarma kuren in het Europa Ayurveda Centrum zijn boven verwachting”.

Panchakarma kuren in het Europa Ayurveda Centrum

Cornelis Peters met zijn onzichtbare team van medewerkers voor de panchakarma kuren.

Ja, echt, dat verzin ik niet zelf maar dat werd gezegd door vier mensen die de panchakarma kuren gedaan hebben in de maand mei.

Alle vier vonden ze het een hele fijne belevenis en overtroffen wij niet alleen hun verwachtingen wat betreft de intensiteit van de behandeling, maar ook het heerlijke eten en het fijne gasthuis scoorden hoog.

Dat is natuurlijk heel fijn om te horen. Helemaal omdat wij met zijn zevenen:

Alexander, Eva, Froukje, Irene, Kristja, Simone en ik de kuren vanaf het begin tot het einde minutieus voorbereiden en uitvoeren.

Vijf leden van het zevenkoppige team zijn zichtbaar.

De behandelende therapeuten verblijven, net als de cliënten, in het Centrum zelf. Het is dus voor ons een week lang intensief samenwerken en we vinden het niet alleen leuk om te doen maar ook bijzonder leerzaam. Het is absoluut indrukwekkend om mee te maken hoezeer deze kuur mensen niet alleen helpt, maar ook verandert.

Maandagavond, als iedereen de eerste behandeling heeft gehad, komt het hele team en de cliënten in het gasthuis bij elkaar.

Iedereen stelt zich even voor en geeft aan waar hij of zij voor komt. Zowel de cliënten als de behandelaars doen dat. Op die manier horen wij van elkaar wat de reden is om de kuur te doen en wat de verwachtingen zijn. Ook krijgen de cliënten een goed beeld wie de behandelaars zijn.

Een week is aan de ene kant heel kort, maar mijn ervaring met de kuur is dat er ook zoveel gebeurd dat de week gevoelsmatig heel lang lijkt.

Een helende reis voor de cliënten maar ook voor ons als behandelaars. Iedere kuur heeft nieuwe mensen met een eigen groepsdynamiek en dat maakt iedere kuur weer een belevenis voor ons.

Buiten India zijn wij het enige centrum in Europa dat de kuren op deze manier doet. Daar zijn we dan ook best wel een beetje trots op.

Vandaag kreeg ik een vraag of de kuren ook een maand of langer kunnen duren.

Dat kan inderdaad. De kuur van vijf dagen die ik op de website heb beschreven, is een standaard panchakarma kuur en voldoet voor de meeste mensen.  

Heb je echter gecompliceerde klachten of wil je gewoon veel langer van de kuur gebruik maken, mail of bel dan naar Irene of Cornelis zodat wij aan de hand van een persoonlijk gesprek een voorstel kunnen doen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven