Paardenbloem is goed voor je lever.

Paardenbloem

Tip 3 van de Ayurvedisch huismiddeltjes om goed voor je lever te zorgen.

De derde tip is afkomstig van de ons welbekende Paardenbloem.
De Paardenbloem zit tjokvol met vitamine A, B, C, D en mineralen zoals ijzer, zink en kalium.
Pluk de paardebloem met wortel en al. Knip de wortels eraf en was ze goed onder de kraan. Neem een handvol wortels voor l liter water en kook dit gedurende een half uur. Drink hier twee maal daags een glas van.
Wanneer er heel veel paardenbloemen in je tuin groeien kun je de wortels ook drogen en tot poeder vermalen. Dit poeder is mits in gesloten bus bewaard ongeveer een jaar houdbaar.

Zoveel namen?

Wist je dat de paardenbloem heel veel verschillende namen heeft? Wat dacht je van hondstong (Drenthe) en hondenbloem (Groningen) en hynsteblom in Friesland. In het zuiden (Limburg) en in Vlaanderen (België) wordt de paardenbloem ook wel pisbloem of pissebloem genoemd. In West-Vlaanderen spreekt men vaak van beddepissers of iets vulgairder beddezeekers. In verschillende delen van (Zeeland) kan de naam variëren van pissebed, pissebaede tot pisseblomme. De naam pisbloem of pissebed slaat op het urine-afdrijvend effect van de plant wanneer de bladeren gegeten worden. In delen van Gelderland wordt de wortelrozet kettingspol genoemd. Andere namen zijn konijnenbladeren (bijvoorbeeld op Texel) of brievenbesteller (in West-Friesland). De laatste naam slaat op het vruchtpluis dat wanneer ertegen aangeblazen wordt, wegdrijft om als het ware de zaden die er aan hangen als brieven te bestellen.

Onze nieuwe webshop:

Nog even herhalen

Ayurvedische huismiddeltjes om goed voor je lever te zorgen.
Tip 1 is het zaad van Mariadistel
Tip 2 is de citroensap.
Tip 3 is bovenstaand artikel over de paardenbloem
Er komen in totaal 15 tips dus volg ons dagelijks nieuws.

Vind je dit een leuke post? Wordt dan lid van onze gratis wekelijkse nieuwsbrief

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

2 gedachten over “Paardenbloem is goed voor je lever.”

    1. Beste A,
      In dit geval gebruik je de wortels. Daar zitten veel inhoudstoffen in die goed voor je lever zijn. Natuurlijk is de stengel met de witte melk – trouwens een prima en goedkoop middel tegen acne – en de bladeren boordevol vitaminen en mineralen – ook heel erg goed. Van de topjes van de bladeren kun je heerlijk thee maken maar je kunt het ook in de salade doen. Ben je bang voor de netelcellen – doe het dan heel even in de vriezer. Dan prikt dit kruid niet meer en kun je het in de sla verwerken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.