Citroensap, een Godendrank voor je Lever

citroensap

Tip 2 van de Ayurvedisch huismiddeltjes om goed voor je lever te zorgen

Meng een eetlepel citroensap in een glas water. Voeg een theelepel honing toe en drink dit drie keer per dag. Bijvoorbeeld in de ochtend op je nuchtere maag, in de middag voor je lunch en in de avond voor je avondmaaltijd. Denk eraan voor de maaltijd en niet erna. Wanneer je dit voor je maaltijd drinkt help je de lever om zijn werk goed en gemakkelijk te kunnen doen.

Wat zit erin citroen

In citroen zitten ontzettend veel goede voedingstoffen zoals vitamine B, vitamine C, calcium, ijzer, magnesium, kalium, enzymen, antioxidanten en natuurlijke vezels. Bedenk ook dat deze bioactieve stoffen allemaal in natuurlijke vorm in de citroen zitten. Er kan geen enkele pil, drankje of capsule op tegen deze natuurlijke manieren van voedingsstoffen tot je nemen. Alles wat erin zit neem je ook heel snel op.

Let op

Drie keer per dag kun je een tijdje doen om je lever te helpen. Na een dag of 7 afhankelijk van je situatie kun je ervoor kiezen om dit standaard iedere dag te doen voor je ontbijt. Dan is een glas per dag voldoende om je lever te ondersteunen. Spoel goed je mond na het drinken omdat het citroensap bij dagelijks gebruik op het tandglazuur werkt.

Indiase volksdrank

Citroensap is de Indiase volksdrank. Toen ik een lange fietstocht dwars door India maakte hield citroensap met een mespuntje zout mij op de been om letterlijk honderden kilometers te fietsen en toch niet uitgedroogd te raken. Bedenk wel dat het soms boven de 40 graden was en het geen sportfiets was waar ik op reed. Het was gewoon een Indiase huis tuin en keukenfiets. Maar ik hield het vol door van stalletje naar stalletje te fietsen en deze Godendrank zorgde ervoor dat ik voldoende mineralen en vitaminen binnenkreeg en niet uitdroogde zelfs bij deze extreme warmte.

Onze nieuwe webshop:

Nog even herhalen

Ayurvedische huismiddeltjes om goed voor je lever te zorgen.
Tip 1 is het zaad van Mariadistel
Tip 2 is bovenstaand stukje en dat is de citroensap.
Er komen in totaal 15 tips dus volg ons dagelijks nieuws.

Vind je dit een leuke post? Wordt dan lid van onze gratis wekelijkse nieuwsbrief

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top