Mariadistel, een Ayurvedisch Huismiddeltje voor de Lever


De lever is het orgaan dat verantwoordelijk is voor een aantal belangrijke functies in het lichaam. De lever speelt een grote rol in de metabolisme van suiker, vet en ijzer. Het produceert een groenachtige vloeistof dat galheet en dat helpt bij de vertering van vet. De lever is ook betrokken bij eiwitproductie en de productie van bloedstollingsfactoren.

Symptomen van leverziekten omvatten vermoeidheid, zwakte, gewichtsverlies, misselijkheid, braken, en vergeling van de huid beter bekend als geelzucht. De lever kan – omdat het een goed doorbloed orgaan is- vrij gemakkelijk herstellen van beschadiging. Maar, zoals met veel dingen moet je hier natuurlijk wel vroeg bij zijn. Dan is het relatief eenvoudig om je weer snel fit en energiek te voelen. De komende dagen geef ik een aantal Ayurvedische tips dat je gemakkelijk zelf thuis kunt doen om goed voor je lever te zorgen.

Mariadistel

Vandaag begin ik met Mariadistel.
Hiervan heb je de zaden nodig. In de wand van de zaden zit een stof met de mooie naam silymarine en dat is het actieve stofje dat de lever ondersteund. Per dag gebruik je tussen de 12 tot 15 gram aan zaden. Daarboven is niet verstandig en daaronder is te weinig om actief te zijn.

Thee

Je kunt er thee van maken. Dit gaat als volgt:
Een ruime theelepel geplet of gemalen zaden overgieten met heet water, 10 minuten laten trekken en afzeven.
Drink hier 3 keer per dag een kop van. In de ochtend op de nuchtere maag, net voor de lunch en net voor het avondeten. Wanneer je niet in de gelegenheid bent om zelf Mariadistel te kweken kun je ook capsules kopen. Let er dan wel op dat je 450 mg per capsule hebt. In de webshop van EAC loopt momenteel een actie met 20% korting op capsules van Mariadistel.

Onze nieuwe webshop:

Fotocredit
“Silybum marianum 2003-04-07” by Copyright by Curtis Clark, licensed as noted – Photography by Curtis Clark. Licensed under CC BY-SA 2.5 via Wikimedia Commons – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Silybum_marianum_2003-04-07.jpg#/media/File:Silybum_marianum_2003-04-07.jpg

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.