Mis het niet!

Paul de Blot
Paul de Blot

Mis het niet. Zaterdagochtend 29 juni om 11:30 Vedisch Management op Ned. 2. Deze documentaire is door Vighnesh gemaakt. Hij heeft professor Paul de Blot, hoogleraar business spiritualiteit Nyenrode Universiteit, Ireen Ramsaran en Lia van Wijk oprichtsters van de www.thepujashop.com en Theo Buijsrogge, oprichter van het Spiritueel Ondernemers Netwerk, Dhiraj Dhuney, managing director Baldev Juweliers en Widya Nathoe, lerares speciaal onderwijs gefilmd in hun eigen omgeving. Een verrassende mix van mensen met een gemeenschappelijke boodschap. Leven vanuit je hart voor en met elkaar om elkaar te versterken en te verrijken. Mocht je zaterdag niet kunnen kijken, dan is daar de herhaling op zondag 30 juni om 15:00 eveneens op Nederland 2.

Ayurveda

Ayurveda is diepgeworteld in de Veda’s. Ayurveda zijn twee samengestelde begrippen: ayu is leven en veda is kennis. De Veda’s leren ons kennis te putten uit de natuur en diep in onszelf. Dat lijkt heel makkelijk maar in de praktijk is dat nog niet zo eenvoudig. In deze documentaire komen zes willekeurige mensen aan het woord. Wat verbind hen en waarin gaan zij hun eigen weg?

Paul de Blot

Hoogleraar spiritualiteit in zakendoen Nyenrode Universiteit.
In het interview met hoogleraar Paul de Blot werd ik geraakt door zijn passie voor zijn werk, zijn enorme drive om jonge mensen les te geven in spiritueel zakendoen. Na ons interview ging hij nog even terug naar zijn kamer om zijn les voor die avond door te nemen. Om 22:00 die dag had hij nog een werkcollege voor jonge zakenmensen in de dop. Deze man – 90 – jaar is hij, heeft twee wereldoorlogen meegemaakt, in een jappenkamp gezeten, de hele wereld over gereisd, overtuigd Jezuïet maar ook een universeel mens. ‘ He walks his talks’ zeggen ze zo mooi in het Engels. Deze man leeft naar wat hij zegt en brengt dat ook in praktijk. Een man waar ik heel diep mijn hoed voor af neem.

Wydia Nathoe

Lerares speciaal onderwijs
Widya Nathoe geeft les aan kinderen met leerproblemen. Drukke kinderen die veel aandacht vragen. Zij heeft geleerd om toch vooral te kijken en te luisteren vanuit het perspectief van het kind. Hoe ziet de wereld eruit op een hoogte van 1 meter. Soms moet je letterlijk en figuurlijk op de knieën om de wereld anders te zien en om je kind te begrijpen.

Dhiraj Dhuney

Manager Baldev Juweliers
Een intelligente jonge man, afgestudeerd in bedrijfskunde aan de universiteit van Amsterdam. Maar de familietraditie roept. Als enige zoon van een Kshatriya Rajput Sonar Dhunna familie kiest hij de traditie boven een eigen carrière. Het enige en juiste antwoord hierop gaf hij mij in enkele rake zinnen. ‘Ik weet wat dit bedrijf voor mijn vader betekent, als ik deze lijn niet voorzet stopt de traditie. Dat gaat voor mij boven een eigen carrière. Daar wordt ik niet zo gelukkig van als deze keuze. Bovendien kan alleen ik deze keuze maken.’ Indrukwekkend in zijn eenvoud.

Ireen Ramsaran en Lia van Wijk

Oprichtsters webwinkel – www.thepujashop.com
Beide dames komen uit de financiële wereld. Weten beide wat het is om zaken te doen met de bedoeling om meer geld te verdienen. Toch werden ze hier uiteindelijk niet gelukkig van. Dat veranderde toen zij hun spiritualiteit betrokken in hun dagelijks leven. Dat deden zij fysiek door een winkel te starten die mooie artikelen verkoopt om puja’s te doen. Spulletje om Hindoeïstische rituelen te doen. Ireen vat het op een gegeven moment in het interview heel mooi samen. ‘Waarin ik veranderd ben is dat ik nu in mijn zakelijke functie mijn spirituele kant niet meer uitsluit. Ik ben meer een geheel.’

Theo Buijsrogge

Oprichter Spiritueel Ondernemers Netwerk
Theo heeft al vroeg een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Hij werkt als manager en doet het ogenschijnlijk goed maar van binnen wordt hij steeds ongelukkiger. Tot het moment dat hij zijn baan verliest en de wereld hem aankijkt met de vraag: ‘Wat nu? De innerlijke zoektocht begint vaak op een moment dat alle zekerheden weggevallen zijn. Theo realiseert zich dat hij zijn spirituele kant nooit heeft toegestaan. Als er iets moet veranderen dan is het dat wel. Hij begint schoorvoetend een website getiteld: Spiritueel Ondernemers Netwerk. Opeens komen daar aanmeldingen op: niet een maar duizenden. Wakker geschud realiseert Theo dat hij niet de enige is. Hij wordt de spil van een netwerk dat nog steeds uitdijt. Wat een zinvol leven!
Mis deze documentaire niet. De mensen in deze film hebben een mooie boodschap te vertellen waardoor ze hun leven zinvoller beleven.

Kijk, daar wordt ik nu blij van.
Cornelis Peters
27 juni 2013

Vedisch Management binnen Europa Ayurveda Centrum
Lezing over Vedisch Management
Workshop over Vedisch Management

Uitzending: Zaterdag 29 juni 2013, 11.30u. Nederland 2 van OHM TV
Herhaling: Zondag 30 juni 2013, 15.00u. Nederland 2 van OHM TV

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.