Je eigenheid ontdekken met Ayurveda

Gisteren, 24 januari 2012, is de jaarlijkse nieuwsbrief van Bill Gates uitgekomen. Bill Gates is van ondernemer uitgegroeid tot een van de grootste en belangrijkste filantropen ter wereld. Hij is ook een van de rijkste mensen ter wereld. Hij kan dus iedere dag op het strand van Hawaï zitten om te genieten van zijn rijkdom. Dat doet hij echter niet! Hij heeft samen met zijn vrouw de ‘Bill en Melinda Gates foundation’ opgericht om wereldwijde armoede aan te pakken. Hij werkt met zijn foundation op dezelfde consistente manier als hij zijn bedrijf Microsoft runde. In zijn nieuwsbrief is daar van alles over te lezen.

Een dag heeft 24 uur

Bill heeft net als u en ik 24 uur van de dag tot zijn beschikking om zijn leven inhoud en richting te geven. Voor mij is Bill Gates een inspirator. Zo zijn er meer mensen die andere mensen inspireren om je doelen te verwezenlijken. Om een verschil uit te maken in de wereld. Iedereen heeft een potentie om dingen te doen. We hoeven natuurlijk niet allemaal Bill Gates te zijn om een verschil uit te maken voor de omgeving waar wij deel van uitmaken.

Richtlijnen om mensen in te delen

De Ayurveda heeft mij geleerd om je eigen ‘kapitaal’ en ‘uniekheid’ te ontdekken en te leren hoe je dit het beste kunt aanwenden voor jezelf en voor je omgeving. Ayurveda heeft daar richtlijnen voor bepaald en een systematische typologie bedacht om mensen in te delen in Vata, Pitta en Kapha typen. Aan de hand daarvan kun je bepalen wat bij je past, welke voeding geschikt is, wat voor soort beroep en zelfs welke vrienden bij je passen. Het gaat erom dat je heel goed kijkt wie je bent en wat je heel diep in je hart zou willen. Soms is het moeilijk om daar bij te komen. Om te zien wie je werkelijk bent.

Terug naar de bron

‘Wie wilt u zijn?’ is de vraag die wij regelmatig stellen aan onze cliënten in onze praktijk. Voor velen overvalt deze vraag hen. Nog nooit over nagedacht dat je hier een keuze in zou hebben. Natuurlijk heeft iedereen hier een keuze in. Wie je wilt zijn is heel bepalend voor de sturing in je leven. Ayurveda geeft richtlijnen en handvaten. Ayurveda leert je om terug te gaan naar de bron, je eigen bron. Van daaruit richt je leven in, maak je keuzes over opleiding, beroep, vrienden en partner. De keuze van voeding wordt gestuurd vanuit je eigen voorkeur en aanleg. Ayurveda heeft daar duidelijke richtlijnen voor.

Gratis constitutie test

Wanneer u meer over uw constitutie wilt weten doe dan de gratis constitutietest op onze site. Wilt u daarna nog meer weten? Boek dan een ayurvedisch consult. Tijdens dat consult bepalen wij uw geboorte-constitutie die onveranderlijk is en uw constitutie van dit moment die wel te veranderen is. Beide constituties moeten hetzelfde zijn.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven