Ayurvedisch Balans Consult (ABC)

Wat is het Ayurvedisch Balans Consult

Het Ayurvedisch Balans Consult geeft je waardevolle adviezen en inzichten vanuit de Ayurveda op jouw unieke situatie. Lichamelijke en geestelijke klachten worden onderzocht en in een anderhalf uur durend gesprek tot in detail met elkaar besproken. Onderwerpen die aan de orde komen zijn uiteraard je klachten maar ook je huidige leefstijl, je voeding, je werk en thuissituatie en je verlangens wat je graag wilt bereiken en hoe je dit kunt aanpakken.

Er wordt een VedaPulse analyse gedaan. Met deze analyse kunnen we zien waar de blokkades in je organen zitten en waar spanning zit. Alles wat van belang is wordt in kaart gebracht en besproken. Na afloop van het consult krijg je een verslag mee met onze bevindingen en adviezen en tevens de uitslagen van alle metingen. Doorgaans is dit een 10 a 15  pagina tellend rapport waarmee je iets waardevols in handen hebt om verder aan je gezondheid te werken. Wanneer we ayurvedische behandelingen voorstellen wordt dit ook besproken in dit rapport.

Een Panchakarmakuur begint altijd met dit consult aan de hand van twee voordien door de cliënt ingevulde vragenformulieren, zodat de Ayurvedisch arts een beeld krijgt van de constitutie en de klachten.

Daarna worden met de bevindingen van dit consult de oliën en kruiden bereid die tijdens de kuur worden gebruikt.

Nu of nooit

Preventief en daadkrachtig je gezondheid in eigen hand nemen. Met begeleiding van ons. Ook voor ‘onbestemde’ klachten’ kun je bij ons terecht. Vermoeidheid, lusteloosheid, weinig energie of animo om dingen te ondernemen. Het klinkt zo ‘vaag’ maar dit zijn wel de dingen waar heel veel mensen dagelijks mee te maken hebben. Wij kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat heel veel ziekten beginnen met dit soort onbestemde klachten. Het reguliere circuit kan hier doorgaans niet zo veel mee. Het is te ongrijpbaar om er medicijnen of behandelingen voor te geven. Wij kunnen er wel iets mee. Wij kijken anders, wij kijken naar systemen en nemen uitgebreid de tijd om te onderzoeken waar de disbalans zit.

Wat zeggen onze clienten?

Oplossing

Soms zit de oplossing in de toevoeging van een aantal kruidensupplementen, mineralen of vitaminen, soms zijn eenvoudige aanpassingen in het dieet of levensstijl al voldoende om je klachten als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Ook een reinigingskuur kan heel veel afvalstoffen wegnemen waardoor je meteen meer energie hebt en je veel beter en energieker voelt. Wanneer je bijvoorbeeld langere tijd medicijnen gebruikt hebt kan een reinigingskuur enorm helpen om je lichaam te schonen en je daardoor weer veel beter te voelen.

Investeer in jezelf! Jij bent belangrijk.

Het kost 90 minuten van je tijd dat ook nog eens door de meeste zorgverzekeraars deels vergoed wordt. 

Intakeformulieren

Voordat je bij ons komt heb je via de e-mail een link ontvangen naar het intakeformulier en een excelsheet als bijlage met een aantal vragen. Het is de bedoeling dat je deze terugstuurt voordat het consult plaatsvindt, zodat wij ons goed kunnen voorbereiden. 

Laboratoriumonderzoek

Indien nader onderzoek gewenst is doen wij in samenwerking met het World Health Laboratories ook bloed- en urineonderzoek.

Aanmelden

Stuur een bericht via het contactformulier rechts of bel ons even op.

Dagelijks tussen 9:00 en 17:00 kun je ons bellen  0523-677 208

>
error: Content is protected !!
Scroll naar boven