Zoete aardappels in kokossaus
Voor 4 personen Bereiding: ca. 25 minuten
Wat je nodig hebt.
- 3-5 zoete aardappels (middelgroot)
- 2 cm verse, groene chili
- 1 el ghee (geklaarde boter)
- 1 tl gemalen geelwortel
- 1/2 tl gemalen kaneel
- 1 tl mosterdzaadjes
- 2 tl mangopoeder
- 2 tl basilicumblaadjes/of 10 verse
Blaadjes - 1/4 tl gemalen steranijs
- 2 el kokospoeder
- 130 ml heet water
- 1-2 el kokosvlokken
- een snufje zout
Hoe je het klaar maakt.
- De zoete aardappels schillen, wassen en in schijfjes snijden, 1 cm dik.
- De chili wassen, overlangs halveren, pitten verwijderen en fijnsnijden.
- De ghee in een pan verhitten en de chili en de mosterdzaadjes hierin lichtjes fruiten.
- De overige kruiden en de zoete aardappels toevoegen en aanbraden.
- Het kokosmelkpoeder met het hete water mengen en samen met de
kokosvlokken bij de groente voegen. - Het geheel in ongeveer 5 minuten gaarkoken.
- Als het vocht eerder verdampt is, nog iets water toevoegen.
- Ten slotte het geheel met zout op smaak brengen.
Eet smakelijk.
Wij vinden het erg leuk om jullie reactie te horen als je dit recept gemaakt hebt. Misschien heb je nog andere ideeën of toevoegingen. Laat het ons weten.