World Antibiotic Awareness Week (WAAW) 2018

Ieder jaar in november wordt de World Antibiotic Awareness Week(WAAW) georganiseerd door de WHO.
De bedoeling is om wereldwijd het bewustzijn van antibioticaresistentie te vergroten en voorbeelden te geven van praktijken waar het goed gaat te verspreiden onder het grote publiek, gezondheidswerkers en beleidsmakers. Dit alles om de verdere opkomst en verspreiding van antibioticaresistentie te voorkomen.

Sinds de ontdekking van antibiotica hebben zij de hoeksteen van de moderne geneeskunde gevormd. Echter het aanhoudende overmatig gebruik en misbruik van antibiotica in de gezondheid van mens en dier hebben de opkomst en verspreiding van antibioticaresistentie aangemoedigd, die optreedt wanneer microben, zoals bacteriën, resistent worden tegen de geneesmiddelen die worden gebruikt om ze te behandelen.

We hebben dus ongemerkt een probleem waarvan wij dachten dat dit opgelost was verergerd doordat de medicatie nu niet meer helpt.

Vanuit de Ayurveda zijn wij (EAC) gaan zoeken naar planten die van nature een sterke antimicrobiele werking hebben. Ook hebben we intensief gezocht in de oude boeken met Ayurvedische recepten welke combinaties van planten gebruikt worden om infectieziekten te bestrijden. Aan de hand van deze informati zijn wij gaan kweken in onze Ayurvedische tuinen in Witharen.

Met kennisinstellingen zoals de Universiteit van Wageningen, Utrecht en sinds kort ook Munster (Duitsland) en TDU uit India, doen wij onderzoek naar deze planten om zodoende tot natuurlijke antibiotica te komen. Daar zijn inmiddels al fantastische resultaten mee behaald.

Via de projectenpagina kunnen jullie de ontwikkelingen volgen van deze onderzoeken.

Deze week heb ik op onze faceboekpagina https://www.facebook.com/europa.ayurveda.centrum/ iedere dag een nieuwe video over dit thema.
Wil je dat ik iets vertel over wat jou bezig houdt met betrekking tot antibiotica en antibiotica resistentie stel dan je vraag in onderstaand scherm. Je krijgt altijd antwoord.

Fijne dag.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.