Wilgenbast als Natuurlijke Pijnstiller bij Verkoudheid en Griep.

In deze tijd van het jaar hebben veel mensen weer last van verkoudheid of hebben de griep. Mijn advies is je bed in te gaan en de tijd nemen om het echt uit te zieken. Een goed middel tegen de pijn is de wilgenbast. Witte wilgenbast bevat salicylzuur dat ook wordt aangetroffen in aspirine dat dus van oorsprong een natuurlijke pijnstiller is. In aspirine zit echter alleen salicylzuur en in wilgenbast zitten nog een aantal andere bio-actieve stoffen die niet alleen zorgen dat de pijn vermindert maar ook ontstekingen remmen. Daarom kan het ook heel goed gebruikt worden bij lage rugklachten en osteoartritis. Osteoartritis is een vorm van artrose, die ook wel arthrosis deformans of degeneratieve artritis wordt genoemd. Bij patiënten met osteoartritis slijt het kraakbeen in het gewricht, waardoor men de gewrichten niet meer soepel kan bewegen.

Maak er thee van

De makkelijkste manier om witte wilgenbast te gebruiken is om er thee van te maken. Doe 2 theelepels wilgenbast (ongeveer 16 gram) in een liter water en laat dit 10 minuten doorkoken. Laat het vervolgens een half uur intrekken. Je zult zien dat de stukjes bast op de bodem van de pan komen te liggen en dat de thee rood van kleur wordt. Zeef het door een koffiefilter of een fijnmazig zeefje. Gooi de bast niet in de prullenbak maar in je tuin. Het is een prima compost. Als je geen tuin hebt kun je het bij je kamerplanten doen.

Voeg kaneelstokjes en honing toe voor de smaak

De smaak van deze thee is echt boom-achtig en schorsig, dus niet heel aangenaam. Doe er dan ook een kaneelstokje in als je het kookt en laat dit net als de bast ook een half uurtje intrekken. De thee smaakt nu naar kaneel. Als je er dan vervolgens een theelepel honing in doet heb je nog zo’n fantastisch natuurlijk product dat je verkoudheid en je griep te lijf gaat. Honing verzacht je keelontsteking, werkt ontstekingsremmend en maakt de thee heerlijk zoet van smaak.

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met natuurlijke pijnstillers. Heb jij nog tips voor andere lezers? Waar bestaat jouw ZelfZorg uit? Deel het hieronder met ons.

[camera]
Cornelis Peters is onderzoeker en expert op het gebied van gezondheid en welzijn vanuit Ayurveda. Hij deelt zijn kennis over ‘de zes treden‘ waarmee de weg naar persoonlijke groei en gezondheid voor iedereen open ligt via deze artikelen en zijn meest gedownloade e-book “Gezond worden en blijven met Ayurveda. Dit e-book is gratis te downloaden via onderstaand formulier.”[/camera]

Bron: PMID: 25997859
https://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/osteoartritis/item112572 (geraadpleegd op 9/1/18)

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

1 gedachte over “Wilgenbast als Natuurlijke Pijnstiller bij Verkoudheid en Griep.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.