Voorbereidingen: Control and Prevent Alzheimer Through Four Important Methods.

Mohana en ik zijn volop bezig met de voorbereidingen van de cursus “Control and Prevent Alzheimer Through Four Important Methods.”

Het wordt een belangrijk cursus omdat Mohana al haar kennis en kunde van een leven lang werken met Ayurveda en haar ervaringen met de Kani tribes hierin verwerkt heeft.

De Kanis hebben een buitengewoon rijke en unieke traditionele kennis over het gebruik van medicinale kruiden en planten. Minder bekend is dat zij ook buitengewoon goede koks zijn. Mohana heeft veel ingewikkelde en heel eenvoudige recepten van hen geleerd.  Alles zuiver en volkomen in harmonie met de natuur.

De Kani-stammen behoren tot een traditioneel nomadische gemeenschap, die nu een primair leven leiden in de bossen van de Agasthiyar bergen van de Western-Ghats, een bergketen in het zuidwesten van India, in het Thiruvananthapuram-district van Kerala. De Kanis, die nu nog uit ongeveer 16.000 mensen bestaan leven in verschillende tribale gemeenschappen, elk bestaande uit 10 tot 20 families verspreid in en rond de bosgebieden van dit district.

Vlak na haar studie aan de Universiteit van Kerala heeft Mohana onderzoek gedaan naar het gebruik en de werking van medicinale planten die gebruikt worden bij diverse aandoeningen door de Kani’s.

De kennis van medicinale planten en kruiden die zij geleerd heeft van deze natuurmensen heeft zij toegepast in haar eigen botanische land in India en sinds 2005 in Nederland in de tuinen van het Europa Ayurveda Centrum in Witharen.

De Kani’s kennen geen ziekten zoals kanker, mentale problemen zoals burn-out of Alzheimer. Dat komt omdat zij leven volgens de ritmes van de natuur en van hun eigen natuur. Maar ook omdat zij voedsel gebruiken waar geen enkele gifstof in zit. Alles wat zij eten en drinken is volkomen zuiver. Dat is niet alleen weggelegd voor de Kani’s. Dat kan iedereen zichzelf aanleren.

Vanuit deze inspiratie is de cursus ontstaan.

De cursus is gestoeld op 4 lesmethoden en duurt 10 dagen verdeeld over 1 dag per maand.

  1. Je leert hoe je gezonde voeding kunt maken zonder giftige stoffen.
  2. Je leert de kracht van je zintuigen.
  3. Je leert hoe je met de aarde om moet gaan zodat je geaard bent en blijft.
  4. Je leert hoe je je geest leeg maakt – mind emptiness – zodat je beter met stress kunt omgaan.

Wil je graag meedoen?

Schrijf je dan in en download hier het inschrijfformulier.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
error: Content is protected !!
Scroll naar boven