Voeding is het geheim voor een gezond en evenwichtig leven.

Goede voeding is het geheim voor een gezond en evenwichtig leven. Toch is voeding het minst begrepen onderdeel van de huidige gezondheidszorg. Dat komt omdat goede voeding zoals wij dat in het westen kennen voor iedereen hetzelfde moet zijn. Dat is niet zo in de Ayurveda. Ieder mens is anders en iedereen reageert ook anders op voeding. Goede voeding voor de een betekent niet dat dit automatisch voor een ander ook zo is.

Voeding is maatwerk

Sinds kort zijn de medici erachter gekomen dat dit ook zo voor medicijnen geldt. Op de persoon gerichte medicijnen – maatwerk dus – is zo’n voorbeeld van voortschrijdend inzicht van de medici dat medicijnen voor iedereen anders werken. Dat geldt dus ook voor voeding. Daarom zijn de diëten ook vaak zo frustrerend. Bij de een werkt het wel en bij de andere niet! Dat is niets om je ongerust over te maken. Jouw constitutie vraagt om een ander patroon. Zo simpel ligt dat.

Gerichte voedingsadviezen

In de Ayurveda is dit het uitgangspunt van alle stappen die volgen. Als iemand voor een consult komt bepalen wij eerst de constitutie, de Ayurvedische genetische blauwprint zou je kunnen zeggen. Vervolgens komen wij met adviezen. Zo werkt Ayurveda al duizenden jaren en zo werken wij in onze praktijk al tientallen jaren met erg veel succes. Aan de hand daarvan kunnen we heel gericht voedingsadviezen verstrekken dat echt helpt voor je.

Diploma cursus Ayurvedische Voeding

In november hebben wij weer onze diploma cursus Ayurvedisch koken onder leiding van dr. V.P. Mohana Kumari. Zij is de enige, echte ayurvedische expert op het gebied van uitgebalanceerd ayurvedisch koken op de persoon in Nederland. Zij kookt vanuit haar hart en vanuit de traditie van haar moederland India. Deze opleiding heeft nu nog enkele plaatsen vrij. Wanneer je aan je gezondheid wilt werken is deze cursus een absolute aanrader.

Informatie over de opleiding vindt u hier:

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.