Video: Stomen met dennentakjes helpt om je longen gezond en vitaal te houden.

Stomen met dennentakjes helpt om je longen gezond en vitaal te houden. Het heeft een ondersteunende werking op de binnenkant van je longweefsel en de longblaasjes. De etherische oliën uit de takjes hebben een milde antimicrobiële werking.
Bekijk onze video hieronder.
 

AyuShop.nl
#AyuShopNL #cornelispetersvertelt

Cornelis
Beste kijker,

We staan hier weer in de Ayu webshop en vandaag laten we jullie iets zien over een: kijk, dat is een fijnspar. Dit is een boom die gewoon in Nederland voorkomt en wat we hier hebben dat is de blauwspar. Dat is de fijnspar en dit is de blauwspar en beiden – Eva: het is leuk om het verschil in kleur te zien –  Cornelis: precies, horen bij de familie pinaceae, pijnbomen, zo zou je het ook kunnen noemen, sparrebomen, dennenbomen, kerstbomen, we hebben er allerlei namen voor. 

Waar wij het vandaag voor willen gebruiken en dat willen we jullie laten zien, dat is om klachten, als je last hebt van je longen, van je ademhalingswegen, dan hebben we een hele mooie methode om dat op een natuurlijke manier op te lossen. Ik heb hier naast me een pannetje, een liter water. Ik heb het afgepast in zakjes, daar zitten een aantal takjes in, dus als je hier twee takjes in doet – ik heb hier een klein pannetje dus dan zou je een halve liter kunnen doen, heb je een grote pan dan doe je een liter. Dit zet je op het vuur en dat laat je even heel goed koken, minimaal 10 minuten zodat het echt flink doorkookt. Wat er dan gebeurd is dat die etherische oliën die komen langzaam los in dat water en dan zie je ook: dan komt er een klein olielaagje op. Ik heb dat in een potje zitten hier, 50 ml en dat doe ik hierin omdat ik naderhand deze in een ‘later’ ( 1.51) daarvoor gebruik. 

Dit is een stoomapparaatje. Er gaat precies 50 ml. in dat stoomapparaatje. Ik heb het er al ingedaan dus dat hoef ik in principe niet te doen. Ik sluit het dan af hier. Ik zet dit erop, knop aan en binnen 2 à 3 minuten kookt het en dan kun je hierboven….

Eva: je hebt een kleine versie, je hebt een grote versie, beiden zijn oké voor dit produkt toch? 

Cornelis: Klopt. 

Eva: en dan kun je zo met je gezicht erin, lekker inhaleren, drie tot vijf minuten. 

Cornelis: hoe simpel kun je het hebben. En het mooie hiervan is dat je absoluut een natuurproduct hebt met geen extra toevoegingen, dus gewoon puur natuur. Je ziet hoe snel je dit kunt opzetten, dus binnen 20 minuten kun je je eigen medicijn maken. Mocht je geen tijd hebben of geen boom bij jou in de buurt,  stel je voor je woont midden in de stad, geef ons even een berichtje, dan zorgen wij dat we het maken voor jullie en dan kunnen we dit: we hebben deze buisjes,  die kunnen we zo naar je toesturen, hoeveel buisjes je wilt hebben dat kun je gewoon even aangeven en dan kun je dat zelf onmiddellijk in dat stoomapparaatje doen en binnen drie minuten kun je stomen.

Eva: stel nou dat ze denken: doe mij maar heel veel daarvan, waar kunnen ze dat bewaren?

Cornelis: in de vriezer. Je kunt dit gewoon drie maanden lang in de vriezer leggen, dus je kunt er bij wijze van spreken een stuk of 15 – 20 gebruiken. Mocht je het in de koelkast willen bewaren dan is dat hooguit één, hooguit twee weken maar niet langer, maar in de vriezer drie maanden.

Eva: kijk een aan, hoe handig!

Cornelis: je hoort hem al borrelen, hij begint al te stomen. Dus terwijl we hier aan het praten waren is dit gaan koken, stomen en nu kun je bij wijze van spreken  – ik zou even zó doen, dan zie je aan mijn beslagen bril dat er echt stoom afkom.

Eva, weet jij waarom er zoveel sparren en dennenbomen op de veluwe zijn?

Eva: Ja. Dit is gekomen in de tijd dat er hoogveen gewonnen werd, dat ze merkten: hee, al dat zand dat stuift weg en dat kan niet want dan hebben we straks geen veluwe meer, dus zodoende hebben ze daar de dennen neergeplant, dus ook de grove den, die er eigenlijk niet meer was vanwege het winnen van hoogveen, hebben ze daar weer neergeplant zodat het zand blijft liggen en we nog een veluwe hebben.

Mocht je nou bedenken: ik wil wel zelf buiten op pad gaan en zoeken welke nou de blauwspar en welke nou de fijnspar is, dan zie je duidelijk zo het verschil. Maar stel nou je kijkt zó tegen die boom aan, dan denk je: chips, als ze niet naast elkaar staan, deze ziet er ook wel een beetje blauw uit. Nou kun je zien, bij de blauwspar heeft de hele dennennaald dat wittige eroverheen, waardoor het blauw lijkt. Als je nou kijkt bij de fijnspar dan zie je aan de ene kant ook dat wittige maar aan de andere kant van de naald niet. Dat is heel mooi donkergroen. Zo kun je ze uit elkaar houden en let op: zowel bij het inhaleren als bij inwendige inname zoals bij thee: niet alle dennensoorten kun je gebruiken. Sommige zijn ook giftig, dus mocht je er vragen over hebben, je bent zelf op zoek gegaan, vraag het dan even aan Cornelis, die weet het. 

Cornelis: het produkt van volgende week heb ik ook al klaarstaan, dat heet ‘pollenvrij’. Verder ga ik niet vertellen, maar het heet pollenvrij, het is een tinctuur en met het komende voorjaar gaan we allerlei klachten krijgen waar dit middel heel erg goed voor is. Volgende week alle uitleg over “pollenvrij”. 

Tot de volgende keer bij “pollenvrij” en voor nu in de webshop de blauwspar en de fijne den, uiteraard verkrijgbaar bij : AyuShop.nl. 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.