Beste kijker, Last van MAAGZUUR branden?

Bekijk de video waarin wij uitleggen hoe je met acht eenvoudige kruiden je teveel aan maagzuur kunt beinvloeden.Hartelijke groet van Vighnesh, Eva & Cornelis
www.ayushop.nl
#AyuShopNL
#CornelisPetersVertel

1 gedachte over “Video: Last van MAAGZUUR branden? Oplossing!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cornelis:
Beste kijker wij zijn er weer en vandaag gaan we het hebben over maagzuur.
Maagzuur is natuurlijk iets wat we allemaal hebben en dat is alleen maar goed want anders zouden we eten niet kunnen verteren.
Maar als je last hebt van teveel maagzuur – dus als het nu al sta je keel toe stroomt en als je daar ’s avonds last van hebt als je je bed ligt – dan is het natuurlijk niet fijn.

Eva:
Dat is geen feestje.

Cornelis:
Absoluut niet nou misschien als gevolg van een feestje kun je dus maagzuur krijgen Dan weet je waar het van komt en dan is het vaak dat je teveel glaasjes op hebt maar als je niet weet waar het vandaan komt en het duurt al een tijdje dan is het wel handig om toch even naar je huisarts te gaan of een consult bij ons af te spreken omdat nader te onderzoeken.
Maar als je dat incidenteel hebt dan zijn daar een aantal kruiden en dat zijn er 8 en die ik dan benoemd heb in mijn blog waar ik het vorige week over heb over had dat zijn belangrijke kruiden om gewoon voor jezelf al uit te testen je kunt ze door elkaar heen gebruikt maar je kunt ook gewoon met eentje beginnen en een belangrijke die wat wat eigenlijk gewoon heel mild is en wat heel goed werkt is de asperges en je kunt een soep maken van Asperge of je kunt gewoon asperge koken en zowel de asperges zelf als het vocht daarvan opdrinken werkt heel ontspannen en relaxed

Eva:
Voel maar eens mocht je zelf maagzuur hebben en je neemt dan een gekookte asperge of het water van voel maar is echt wat dat doet. Als je gaat voelen met alle voedingsmiddelen die we tot ons nemen wat doet dat met ons maagzuur? Dan kan je ook al veel beter zelf gaan voelen wat is nou goed voor me op bepaalde momenten en wat verergert het?
Dan hier, daar hebben we nog meer geloof ik hè?


Cornelis:

Ja we hebben er 8 hebben bijvoorbeeld gember, je kunt en gemberthee maken.
Gember is in principe verhittend maar, in in dit geval de ‘prabhava’ van gember is dat het ook voor je maagzuur dat het verminderd.

Eva:
Dat is wel bijzonder inderdaad want je zou denken dat het een beetje scherp Is gember en toch kan het zorgen voor dat die maagzuur vermindert?

Cornelis:
Ja

Eva:
Dat is de ‘prabhava’?
De werking die je niet zou verwachten?

Cornelis:
Op grond van de eigenschappen verwacht je iets anders dan het effect daarvan dat noemen de prabhava.
Kamille is goed en kamillethee is altijd goed heel rustgevend maar ook voor je maagzuur is het goed, Indiase kruisbes.

Eva:
Alle soorten Kamille zijn goed?
Ook de zoete?

Cornelis:
In principe eigenlijk het hele brede scala aan kamillethee maar de Bitter Kamille die is eigenlijk voor de maagzuur extra goed.

De kruisbessen de Indiase kruisbes de “Ambla’ is goed.
Zoethout is ook erg goed voor het verminderen van het maagzuur en de fenegriek niet te vergeten en zelfs in het tijdschrift van fytotherapie in 2011 hebben ze een hele artikel gewijd aan fenegriek en dat is bijna vergelijkbaar met alle maagzuurremmers die we kennen in de handel en wat je via de apotheek krijgt.

Dat is dus..

Eva:
Kijk is hoe fijn is dat?
En dan zonder de bijwerking.

Cornelis:
Precies gewoon  fenegriek.
Ik zie dat je daar een glas thee heb zit daar fenegriek in?


Eva:
Ja kijk hierbij De fenegriek thee Dat heb ik gedaan gewoon de zaadjes van fenegriek erin gelegd 80 graden water overheen gegoten en dat is het.
Wat ik wel zou doen is op moment dat je maagzuur hebt is het heel licht ervan trekken dus niet zoveel zaadjes als ik nu gedaan heb. iets minder.


Cornelis:

Ja want heel klein beetje is al voldoende.

Eva:
Ja. Kijk dit is zo’n zaadje die je door het glas heen kan zien, dan zie je eigenlijk al dat hij richting ontkiemen gaat omdat hij in lekker warm water aan het zwemmen is 

Cornelis:
Wat ook goed is, is cardamom, sowieso is dat eigenlijk heel goed om na het eten te kauwen op een beetje cardamom of op iets van venkel in de Indiase restaurants is het standaard dat na het eten dan ga je de maaltijd afrekenen en dan staat er naast de kassa nog een hele grote schaal met allemaal zaadjes wat goed is voor je spijsvertering

Eva:
Wat leuk?

Cornelis:
Dan pak je een lepeltje en dan.

Eva:
Wat wij doen met allerlei snoepjes doen hun met hele gezonde kruiden eigenlijk?

Cornelis:
Ja dan ga je weg met een handvol zaadjes en dat werkt gewoon heel erg relaxed en helpt ook om de spijsvertering te stimuleren maar het verzacht ook dus dat zijn hele goede tips om sowieso een keertje te introduceren bij een maaltijd.

Eva:
Leuk!
All deze kruiden die je net mijn hond hebben zitten dus in deze pilletjes in gedroogde vorm?

Cornelis:
Ja dat zit het hier in gedroogde vorm en dat heet ook 8 kruidencombinatie de 8 kruiden die ik hier vandaag opgeruimd heb die zitten hier in de combinatie in de capsulevorm.

Eva:
Even kijken hoe het ruikt.


Cornelis:
Je kunt dus zelf thuis apart doen met de kruiden maar ik heb het hier In de vorm van capsules.


Eva:
Ik zou willen dat ik dit jullie kan laten ruiken via de camera, wat een geur!

Cornelis:
Heerlijk he?


Eva:
Je ruikt al die verschillende ze geurtjes erin.


Cornelis:
Klopt.


Eva:
Het zoete,  zoethout venkel, kardemom en een klein beetje die fenegriek de gember.

Cornelis:
Helemaal goed,  dat zit allemaal hier in.


Eva:
Mocht je niet zo’n goeie pillenslikker zijn dat het eigenlijk best wel groot is voor je om in een keer zo’n hele pil naar binnen te krijgen.
Dan kan je ook dit doen, het is namelijk een capsule die uit twee stukjes bestaat en als je een klein beetje draait, kan je zo het kopje kan je ervan af krijgen.

Dan kan je het gewoon in een schepje yoghurt of appelmoes of iets anders, Ik hou er altijd van als ik het zo doe dat het een beetje een dikke spul is zodat je het makkelijk lekker weg kan happen en dan ben je ook goed.

Cornelis: absoluut.

Eva:
Zou je nou hier ook warm water eroverheen kunnen gooien en thee van maken?

Cornelis: 

Het lost niet zo goed op in appelmoes of yoghurt is het prima of een beetje honing.

 

Eva:
Ja honing kan ook lekker!

Honing is ook nog eens een keer lekker verzachtend en als je voor yoghurt gaat alle koemelk producten dat is eigenlijk ook heel verzachtend voor de maagzuur en ook de capsules zelf is gemaakt van plantaardig spul voor de mensen die vegan of vegetarisch zijn Kan je deze gewoon gebruiken


Cornelis:
Volgende week gaan we niet over een kruid hebben we gaan het hebben over ‘aarden’ en het belang van aarding want daar hebben we verschillende vragen over gekregen dus we dachten nou dat gaan we dan volgende keer uitleggen.
Het belang van een aardingsmat. Dus als wij hier in onze technische maatschappij zo ver van die aarden afraken en als je midden in de stad woont dan is het gewoon soms echt lastig om de natuur in te gaan dat is niet zo een-twee-drie voorhanden. We hebben een aardingslaken wat je dus op je bed kan doen en dat aardingslaken dat helpt jou dus om te aarden terwijl je ligt te slapen hoe mooi kun je het hebben?

 

 

Eva:
Je kan nu alvast op Ayushop.nl de aardingsmatten en de opties bekijken maar het filmpje daarover komt volgende keer en zullen we ook even aangeven hoe wij het ervaren hebben om daar op te liggen. Voor nu deze week is maagzuur kruiden de 8 kruiden om je maagzuur te verminderen als je last hebt van een branderig gevoel

Eva:
Tadaa!

Cornelis:
Tadaa!

Eva:

Ayushop.nl en deel onze video met mensen die hier misschien baat bij kunnen hebben.

Cornelis:
Like het!

Eva:
Wil je ons nou makkelijk kunnen volgen dan ga je naar ayu.nl/volgen daar zie je alle manieren waarop je ons kan volgen via WhatsApp via Facebook via de nieuwsbrief daar kun je ook zien hoe je al onze voorgaande filmpjes ook kunt bekijken.

#AyuShopNL #CornelisPetersVertelt #AyuFlix #Gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.