Van Hart tot Hart

Van Hart tot Hart

Ik pakte vanmorgen een fotoalbum op en daar rolde opeens een serie foto’s uit van de verjaardag van mijn jongste tante in 2022. Dat is dan ook meteen het onderwerp van vandaag. De band die we met elkaar hebben.

Op die foto’s staat ze samen met haar andere vijf zussen, die allemaal ouder zijn dan 90 jaar. Mijn moeder organiseerde dit jaar ook een groot feest, en wederom waren al haar zussen aanwezig. Mijn moeder is 95 jaar geworden.

Wat deze zes zussen siert, is hun enorme levenslust, humor en een onverbeterlijke positieve kijk op het leven.

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een feest heb meegemaakt waar niet werd gelachen. Niet dat er geen serieuze onderwerpen werden besproken, integendeel.

Alles komt op tafel: ziektes, de dood, geldzorgen, scheidingen, zelfdodingen, en zelfs wie het met wie doet en wat ze daarvan vinden. Maar de onderliggende toon is er een van harmonie, geborgenheid, een enorme veerkracht en absolute trouw aan elkaar.

Natuurlijk was er wel eens ruzie, maar altijd werd het weer uitgepraat. Het kon toch niet zo zijn dat ze er niet uitkwamen met elkaar! Ondenkbaar.

In deze huidige tijd leun ik zwaar op mijn rotsvaste familieband. Zo’n familieband hoeft niet altijd een bloedband te zijn. Je kunt ook oprecht een heel diep familiegevoel hebben met mensen die resoneren met jouw opvattingen van het leven.

Die jouw waarden en normen ondersteunen. Waar het fijn is om bij elkaar te zijn. Waar je letterlijk en figuurlijk je hart voor openzet. Want het openzetten van je hart is voelbaar.

Anahata is je grootste chakra. Het is je hartchakra waarmee je in verbinding staat met je omgeving. Vanuit je hartchakra kun je connecties aangaan, je openstellen, je kwetsbaarheid laten zien en voelen.

Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen toe. Met veel liefde en warmte voor en naar elkaar toe.

Van hart tot hart.

Cornelis Peters

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.