Wat is een bacterie?


Bacteriën zijn micro-organismen, die bestaan uit één enkele cel. Ze bevatten geen vaste kern. Bacterien leven van organische stoffen. Veel bacterien en schimmels produceren een giftige stof of zijn zelf giftig. Bepaalde bacteriën en schimmels zijn ziekteverwekkers. Bij gezonde personen wordt dit door het lichaam gezien als een lichaamsvreemde stof en komt het immuunsysteem in actie om deze indringers te elimineren. Wanneer je immuunsysteem niet optimaal werkt, winnen de bacteriën het en gaan ze zich nestelen in ons lichaam.

Onder voor de bacterie gunstige omstandigheden deelt de bacterie zich elke 20 minuten. Na 40 minuten delen beide bacteriën zich weer en ontstaan er 4 bacteriën. Na 60 minuten 8, na 80 minuten 16 en na 100 minuten hebben we 32 bacteriën. Na drie uur zijn er al meer dan 500 bacteriën ontstaan. Nu is een aanval van één bacterie natuurlijk veel te weinig. Een infectie wordt serieus als er minimaal één miljoen bacteriën binnenvallen. Bedenk dan wel dat, naar aanleiding van dit rekensommetje, er na drie uur al 500 miljoen bacteriën binnen zijn en dit met rap tempo zich gaat vermeerderen.

Er snel bij zijn, is altijd heel belangrijk bij een bacteriële infectie omdat de aantallen exponentioneel toenemen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top