Tip 6 van de Ayurvedische huismiddeltjes om goed voor je lever te zorgen is kurkuma.

Als er ergens al vaak over geschreven is dan is het wel over Kurkuma. Dat is ook niet verwonderlijk want dit kruid is een van de meest gebruikte kruiden in de Aziatische keukens. Tijdens mijn verblijf in India heb ik kurkuma voor het eerst zien gebruiken als huidbescherming tegen het felle zonlicht. Dat was nieuw voor mij. Dat deden vooral de Tamils. Bewoners van Tamil Nadu de meest zuidelijke staat samen met Kerala van India. In Pubmed zijn al 2327 artikelen geschreven over dit kruid en de meest recente is van 6 juni 2015.

Er is onomstotelijk bewijs dat kurkuma antimicrobiele eigenschappen heeft en fungeert als een antioxidant. Kurkuma kan de gezondheid van de lever aanzienlijk verbeteren. Dat komt door het stofje curcumine dat het bevat. Curcumine is een fenolisch product en heeft beschermende effecten op ontstekingsziekten. In dit artikel heb ik dit nog eens uitvoerig uiteengezet.

Hoe te gebruiken

Je kunt dagelijks een halve theelepel poeder of een vingerkootje geraspte wortel eten. Dat helpt je weerstand te versterken en is gemakkelijk te doen. Wel is het belangrijk dat je daarbij een mespuntje peper gebruikt omdat curcumine zonder peper niet gemakkelijk opgenomen wordt.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.