Stentor 25 juli 2016: Kruiden in plaats van pillen.

De reporter van de Stentor had nog nooit van Ayurveda gehoord. Zijn vrouw wel! In de ochtend voordat de bezoekers kwamen had ik een geanimeerd gesprek met deze journalist. Een jonge man die mij van alles vroeg over Ayurveda.

Waar begin je dan? Het is altijd even aftasten om te weten hoe ik het beste kan uitleggen wat Ayurveda is aan iemand die het niet kent. Verrassend is het des te meer om naderhand terug te lezen wat er is blijven hangen.

Naderhand kwam radio BNN nog even voor een radio interview. Het kan dus niet op met de media aandacht voor onze open Ayurvedische tuinen. Ik ben er blij mee. We zijn al meer dan tien jaar heel intensief aan het werk in onze tuinen om kruiden te kweken die wij Ayurvedisch kunnen gebruiken als alternatief voor inderdaad pillen. Inmiddels doe ik nu weer onderzoek. Nu niet in mijn oude vakgebied maar eigenlijk ook weer wel. Nu benader ik ziekten als een verstoring van een balans dat vraagt om hersteld te worden.

Ziek zijn is een tijdelijke onbalans. Het lichaam wil herstellen, en doet er ook van alles aan om dat te realiseren. Met Ayurveda zorgen we ervoor dat we het lichaam, maar ook de geest, dus de manier waarop je in het leven staat, samen brengt tot een harmonieus geheel. Balans is het toverwoord in Ayurveda. Balans in het gehele biologische systeem in samenhang met de natuur. Met andere woorden, de balans terugvinden tussen je lichaam en geest maar ook met je omgeving. Je werk, studie, partner, familie, vrienden, noem het maar op. Alles heeft zijn weerslag in jou.

Soms kan een glimlach van een passerende voorbijganger al een gevoel van geluk geven. Het kan zomaar het verschil uitmaken tussen je goed voelen en je niet goed voelen. Zo subtiel kan het dus ook zijn.
Ayurveda houdt met al deze nuances rekening. Geeft richtlijnen hoe jij beter met jezelf en met je omgeving in harmonie kan leven. Het is geven en nemen. Van alle kanten.

cornelis peters
cornelis peters

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.