Spijsverteringsproblemen zijn een Gigantische Melkkoe voor de Farmaceutische Industrie.

Herken je een of meerder aandoeningen bij jezelf?

– Vieze smaak in je mond
– Vies ruikende adem
– Vaak boeren laten
– Opgeblazen of opgezet gevoel
– Pijn in je bovenbuik (epigastrische pijn)
– Brandend gevoel in je maag
– Zure oprispingen na inspanning, bij bukken of bij liggen
– Misselijkheid en neiging tot braken
– Winderigheid
– Vermoeidheid
– Neiging tot slapen overdag
– Depressieve stemming
– Ongelukkig voelen

Je bent niet alleen

Ja? Dan ben je niet de enige. Een goede spijsvertering is een groot probleem in ons land. Niet alleen in ons land, over de hele wereld gezien is dit een giga probleem en voor de farmaceutische industrie een goudmijn.

Chemie?

Als we goed voedsel op de juiste manier eten hoeven we geen liters paars spul of kilo’s antacida, histamineblokkers en protonpompremmers te slikken om nog maar te zwijgen over de enorme hoeveelheden laxatieven.
In andere woorden: we hebben chemische middelen nodig om a) ons eten op te nemen, b) om ons eten te verteren, en c) om de afvalstoffen uit te scheiden.

Het hele ingenieuze traject dat normaal gesproken als vanzelf gaat wordt nu gebombardeerd met chemicalien. We gaan naar de dokter voor iets dat we zelf creëren. Dat zou toch anders moeten?

Hoe kunnen we nu zo verdwaald zijn?

Allemaal op dezelfde tijd eten, allemaal dezelfde voeding eten en vooral weinig tijd aan het bereiden besteden. Dat laatste lokt dan weer kant en klare voeding uit en zo gaan we van kwaad tot erger. De vicieuze cirkel is rond en we zitten opgesloten in onze eigen gecreerde rat race.

De rat race

Een rat race is een eindeloze, zelfvernietigende of zinloze achtervolging. Het roept het beeld op van de vergeefse pogingen van een laboratorium rat die probeert te ontsnappen terwijl hij eindeloos blijft rennen in een molentje. Wanneer we niets veranderen lijken onze pogingen op deze rat race.

Is er hoop?

Ja, natuurlijk is er hoop. Je moet dingen anders gaan doen. Je moet iets doorbreken, een bepaalde gewoonte dat erin geslopen is en dat je langzaam verder de put in duwt. Als je het niet alleen kunt moet je hulp inroepen. Maar als eerste moet je voor jezelf toegeven dat je echt iets wilt veranderen. Heus de chemicalien maken jou niet beter, wel de fabrikanten die het verkopen.

Wat kies je?

Zeg nu zelf…. Denk eens na…………….Wat ben je waard?

Dat soort vragen ga je jezelf nu stellen.

Nu is het jouw tijd

Verander de dingen die niet goed voor je zijn. Verander de dingen één voor één en niet allemaal tegelijk. Anders hou je het niet vol. Begin gewoon met één ding te veranderen dat je een maand lang volhoud. Verander dan de volgende “gewoonte” en ga net zolang door totdat je jezelf weer in de hand hebt.

In je EIGEN HAND en niet de hand van de dokter of de fabrikant.

Voorbeeld

Verander bijvoorbeeld het moment waar je opstaat. In plaats van 7:00 sta je 6:45 op. Een kwartiertje eerder. In dat kwartier ga je je oefeningen doen. Bijvoorbeeld de zonnegroet. Imiteer zoveel mogelijk wat je ziet op de video van Siva Das. Daarna drink je een glas water met een halve limoen uitgeknepen en een schepje honing. Doe dit minimaal een maand lang en bij voorkeur de rest van je leven. Echt dit kwartiertje met deze handelingen geeft al een wereld van verschil. Dat kost bijna niets en levert je zoveel op.

httpv://www.youtube.com/watch?v=hdJRzZZYUVc

Oplossingen

De komende tijd zal ik verschillende oplossingen aandragen vanuit de Ayurveda die je gewoon zelf – zonder arts of zonder chemicalien – kunt doen. Maar wel met geweldige resultaten en daar gaat het om.

Ik hoor graag van je hoe je dit ervaart. Dus schrijf je reactie in de box hieronder. Hoe meer reacties hoe meer we van elkaar leren.

cornelis peters

Nog een fijne dag toegewenst.

Cornelis Peters
05-05-2015

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

3 gedachten over “Spijsverteringsproblemen zijn een Gigantische Melkkoe voor de Farmaceutische Industrie.”

  1. Hendrina Schoordijk

    Sharing is caring indeed, een mooi stukje weer Cor en goed dat je mensen wederom helpt zich zelf te helpen. Mede dankzij Ayurveda heb ik geen spijsverteringsproblemen!!

    Warme groet, Hendrina

  2. Fijn om te horen Hendrina. Wat heeft jouw geholpen om van je spijsverteringsproblemen af te komen? Kun je de lezers een tip geven?
    Groet van Cornelis

Reacties zijn gesloten.

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.