Sandwich van zuurdesembrood (voor 1 persoon)
Zuurdesembrood wordt aanbevolen, omdat het een lager gehalte aan gluten en fytaten bevat. Dit maakt het brood gemakkelijker te verteren en voedzamer. Het lijkt er ook op dat zuurdesembrood de bloedsuikerspiegel minder snel laat stijgen. Daarnaast is zuurdesembrood goed voor de darmflora door het fermentatieproces en het langdurige proces van rijzen.
Dit zit erin:
4 sneetjes biologisch zuurdesembrood
Biologische hummus (kikkererwtenpasta)
2 radijzen
Paar bladeren van een krop sla
Zo maak je het klaar:
1.Besmeer 2 sneetjes zuurdesembrood met de hummus
2.Snij de bladeren van de krop sla in kleinere stukken en verdeel deze over de 2 sneetjes zuurdesembrood.
3.Snij de radijs in kleine schijfjes en verdeel ze daarna ook over de 2 sneetjes zuurdesembrood
4.Leg de andere 2 sneetjes brood er op en klaar is de sandwich.
Variatie:
Er kan bij dit gerecht veel gevarieerd worden, bijvoorbeeld de hummus vervangen door pompoen-of zonnebloempasta of een groentespread.
Gekookte rode biet kan er op gelegd worden of kiemen zoals broccolikiemen.
Ook een gekookt ei kan er op gelegd worden.
Zolang het maar in zijn geheel kapha verlagend is. Bijvoorbeeld kaas is bij een kapha verlagend dieet niet aanbevolen, dat verhoogt de kapha behoorlijk.