Rap Tempo Valorisatie van Ayurvedische Medicijnen

Traditionele bereiding van Ayurvedische medicijnen en productenRecentelijk is CARE Keralam volop in het nieuws gekomen. CARE staat voor Confederatie van Ayurvedische Renaissance Keralam Ltd. De missie van CARE Keralam is om Ayurvedische medicijnen in rap tempo te valoriseren. Hierbij worden ze ondersteund door de Nationale Innovatie Raad (NIC) en de Raad voor Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek (CSRI).

Aan het hoofd van CARE Keralam staat managing director Karimpuzha Raman. Op zijn linkedIn pagina staat hij naast Sam Pitroda, NIC chairman and the Prime Minister wetenschappelijke adviseur. Vol enthousiasme maakt deze directeur al plannen om een groots Ayurveda Summit voor de promotie van Ayurveda wereldwijd te organiseren. Met Sam Pitroda aan zijn zijde zal dit ongetwijfeld gaan lukken.

CARe Keralam werd opgericht in Koratty in het district Thrissur in de staat Kerala met steun van het ministerie van Ayurveda, Yoga, Naturopathie, Unani, Sidda en Homeopathie (Ayush) van de regering van India.

Als een van de eerste onderzoeksprojecten hebben ze NKK kashayam dat gebruikt wordt voor de behandeling van diabetes uitgebreid wetenschappelijk onderzocht en gevaloriseerd.

NKK kashayam bestaat uit:
Nisha – Turmeric – Curcuma longa
Kataka – Clearing nut – Strychons potatorum
Paranti – Ixora coccinia
Lodhra – Symplocos racemosa
Amalaki – Emblica officinalis
Bhadrika – Aerva lanata
Mehari moola – Gymnema sylvestre
Usheera – Vetiveria zizanioides

Al deze ingrediënten worden 1:1 in 8 delen bronwater gedaan en ingekookt tot een vierde van de oorspronkelijke hoeveelheid. Na afkoelen wordt dit gefilterd en is het klaar voor gebruik.
De dosering is 12 tot 24 ml voor het eten.

Momenteel worden andere Ayurvedische formules onderzocht. In Pubmed zijn 28.511 onderzoeken beschreven over Traditional Chinese Medicine tegenover 2668 onderzoeken over Ayurveda. Er valt dus nog een hele inhaalslag te halen.

Cornelis Peters
4 januari 2014

Bronnen:
https://www.linkedin.com/pub/raman-karimpuzha/2/532/657
http://health.india.com/news/scientific-validation-of-ayurvedic-medicines-begins-in-kerala/
http://ayurvedamagazine.org/scientific-formulations-to-receive-support/

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.