Quinoa met prei (2 personen)
Quinoa is erg balancerend voor de kapha dosha, door haar relatieve lichtheid en verwarmende kwaliteit. Het is daarnaast ook erg vezelrijk en cholesterol verlagend. Het bevat alle essentiële aminozuren en is daarom een volwaardige eiwitbron. De anti-oxidant kracht is ook erg groot, dat betekent dat het bescherming kan geven aan de lichaamscelllen. Quinoa is erg mineraalrijk , en het werkt verwarmend en goed op de spijsvertering. Wat dat betreft is zo nu en dan quinoa op het menu zetten erg goed voor de lichaamskracht en weerbaarheid. Het geeft kracht en bescherming.
Ook prei balanceert kapha door haar scherpte en warmte. Daarnaast is prei goed voor de darmflora, het bevat inulinevezels die de groei van de goede darmbacteriën bevorderen en daarnaast bevordert inuline vetafbraak.
Dit zit erin:
150 gram quinoa
2,5 deciliter groentebouillon
Mespunt kurkuma
1 prei
Extra vierge olijfolie voor invetten
Zo maak je het klaar:
1.Breng de quinoa met de groentebouillon en kurkuma aan de kook en draai het vuur zachter.
2.Maak ondertussen de prei schoon. Vet een koekenpan in met olijfolie en smoor de prei in een eetlepel water met een deksel op de pan gaar.
3.Voeg de prei aan het eind van de kooktijd aan de quinoa toe en serveer.