Preventie en beheer van COVID-19 en Long COVID | Europees Parlement in Brussel.

Leden van het Europese Parlement en dan in het bijzonder de “Interesse groep voor Geïntegreerde Medicijnen en Gezondheid” nodigde mij uit voor het evenement: “Preventie en het beheer van COVID-19 en Long COVID”

Ayurveda day in the European Parliament on November 21st 2018 – maar vandaag ging het over Preventie en beheer van COVID-19 en Long COVID door complementaire medicijnen.

In het hart van de Europese Unie, Brussel wel te verstaan.

Deskundige sprekers deelden vandaag hun kennis en inzichten over dit veelbesproken onderwerp.

De informatie betrof vooral de volgende drie onderwerpen

  1. Verbeteren van de weerbaarheid tegen COVID-19 en soortgelijke infecties,
  2. Het risico op ernstige COVID-19 of de ontwikkeling van Long COVID te verminderen door het bevorderen van veerkracht en herstel van gezondheid
  3. Verbeteren van het herstel van Long COVID.

Deskundigen op het gebied van complementaire geneeswijzen waar Ayurveda zich ook onder mag scharen deelden vandaag hun kennis.

Therapeutische strategieën van complementaire geneeswijzen bij de COVID 19 pandemie en Long COVID als aanvulling op de conventionele geneeskunde

De sprekers waren onder andere:

Dr. Joanna Dietzel

Dr Joanna Dietzel, MD Neuroloog, Acupuncturist. Afdeling voor integratieve & complementaire geneeskunde, Instituut voor sociale geneeskunde, epidemiologie en gezondheidseconomie, Charité – Universitätsmedizin Berlin, Duitsland.

Zij besprak de behandeling met Chinese kruidengeneeskunde bij infecties met SARS-CoV-2 – therapeutische strategieën voor COVID-19 en Long COVID

Dr Christian Thede, MD, huisarts, gespecialiseerd in Acupunctuur en Chinese Geneeskunde. Voormalig docent Chinese geneeskunde, Universiteit van Witten-Herdecke, Duitsland.

Instructeur voor Acupunctuur en Chinese Geneeskunde bij de Internationale Vereniging voor Chinese Geneeskunde (SMS).

Infectieziekten en weerbaarheid van patiënten: Ter voorbereiding op de volgende pandemie

Dr Joan Vidal-Jove

Dr Joan Vidal-Jove MD, chirurgisch oncoloog en homeopaat, directeur, Comprehensive Tumor Center Barcelona, Instituut Khuab voor interventionele oncologie, Raadslid van het Europees Comité voor Homeopathie.

Bijdragen van de traditionele en de complementaire geneeskunde aan de veerkracht van het gezondheidssysteem tijdens COVID-19 – vanuit het WHO-perspectief

Dr. Geetha Gopalakrishna, MD, (rechts) Links sta ik. Dit was tijdens het Ayurveda congres in Leiden in 2018

Dr. Geetha Gopalakrishna, MD, Bachelor in de Ayurvedische Geneeskunde en Heelkunde

Technisch medewerker bij Traditionele, Complementaire & Integratieve Geneeskunde, Afdeling Dienstverlening en Veiligheid, Wereldgezondheidsorganisatie, Genève, Zwitserland

Belangrijk lid van de op AYUSH gebaseerde COVID-19 respons Task Force voor de regering van India.

Onderzoeksprogramma naar de bijdrage van de integratieve geneeskunde aan de verbetering van de weerbaarheid tegen COVID-19-infectie en de vermindering van het risico van ernstige COVID-19 of de ontwikkeling van lange COVID

Dr. Helene M. Langevin

Dr. Helene M. Langevin, directeur van het National Center for Complementary and Integrative Health, National Institutes of Health, Bethesda, Maryland (MD), VS.

Voorheen directeur van het Harvard Osher Center for Integrative Medicine en professor in de geneeskunde aan de Harvard Medical School, Boston (MA) en professor in de neurologische wetenschappen aan het Larner College of Medicine van de Universiteit van Vermont (VT).

Vraag- en antwoordsessies na de presentaties.

Verbetering van de veerkracht: een oplossing voor COVID-19 en andere infectieziekten

Bepaalde veel voorkomende medische aandoeningen brengen mensen in een hoger risico op ernstige ziekte en overlijden door COVID-19.

Bijna tweederde van de COVID-19 ziekenhuisopnames kan worden toegeschreven aan obesitas, diabetes, hypertensie en hartfalen. Een gezondheidsstelsel dat zich richt op het verbeteren van de gezondheid zou al deze aandoeningen voor een groot deel kunnen voorkomen.

Veel mensen blijven onaangetast of ontwikkelen een milde ziekte omdat infectieziekten twee factoren omvatten: de microbe aan de ene kant en de gezondheid en veerkracht van de bevolking aan de andere kant.

Het verminderen van de vatbaarheid door het opbouwen van een effectief immuunsysteem moet op dit cruciale moment centraal staan.

Meer dan 40% van de mensen die COVID-19 hebben of hadden, krijgt Long COVID, en onder mensen die in het ziekenhuis moesten worden opgenomen, lopen de statistieken op tot 57%.

Het herstel van dergelijke postvirale syndromen zal sterk worden bevorderd door de patiënten toegang te bieden tot complementaire en integratieve geneeskundige interventies die gericht zijn op het herstel van hun gezondheid.

Het moge duidelijk zijn. Met alle middelen is getracht om een virus te onderdrukken. Een virus is net als al het leven op aarde uitgerust met een natuurlijke wil om te overleven. Anders zou het er niet zijn. Het feit dat wij als mens voortdurend proberen om onze omgeving te beheersen leidt tot angst en frustratie. De ingang van veel traditionele geneeswijzen waar de Ayurveda zich ook onder mag rangschikken heeft een heel andere aanpak. Respect voor het leven, respect voor ons eigen lichaam en respect voor elkaar is de kern waar traditionele geneeswijzen hun wijsheid uit putten.

Het is een mijlpaal dat vandaag in de Europese Unie, in het Europees Parlement zo’n discussie plaats mocht vinden. Een poging om deze discussie via YouTube live uit te zenden mislukte helaas. Maar, de boodschap die deze groep vanuit het hart van Europa de wereld in stuurde is van onschatbare waarde.

Laten we dat koesteren en verder uitbreiden. Traditionele geneeswijzen vullen een belangrijke leemte op waar conventionele geneeswijzen niet goed op aanluiten. Beide gezichtspunten zijn complementair aan elkaar en bieden samen meer dan ieder apart.

14 juni 2022. Niet vergeten dat dit in Brussel plaatsvond. Een mijlpaal.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.