Origineel Engels Klassiek Bureau en de rest….


Al heel lang wilde ik een andere tafel voor mijn consultkamer. Het bureau wat ik had staan miste de achterwand van de lades zodat je de inhoud kon zien. Dan moest je wel een beetje bukken en schuin naar beneden kijken, wat niemand doet dacht ik 😊……maar toch. De hoogste tijd dit jaar om dat te veranderen.

Verjaardag

Op 12 mei ben ik jarig en dat leek mij een mooie aanleiding om de knoop door te hakken. Want het moest wel echt een mooi bureau zijn. Hoe wonderlijk is het, en dat heb ik al heel vaak in mijn leven meegemaakt, dat wat je in je hoofd hebt en waar je aan denkt, dus waar je aandacht naar toe gaat, er dan dingen gebeuren die nog het meeste lijken op magie.

Zoeken

Na regelmatig websites bezocht te hebben over bureaus, viel mijn oog op een prachtig klassiek Engels bureau. Wat een vakmanschap en wat een schitterende uitstraling! Ik zag mezelf al helemaal zitten achter dat bureau. Links en rechts de laden opentrekken en mijn spullen opbergen. Wat een aanwinst zou dat zijn voor mijn consultkamer. Een echte “makeover”. Echter de prijs was dusdanig dat ik het me niet kon veroorloven. Helaas.

Gevonden

Tot er opeens iemand bij Marktplaats exact hetzelfde bureau vanwege ruimtegebrek te koop aanbood. En, net op die dag op dat tijdstip keek ik even snel op marktplaats. Bingo, ik bood meteen. Geen moment aarzelde ik, dit is mijn kans, dacht ik. Binnen een minuut werd ik overboden. Ik verhoogde onmiddellijk mijn bod. Dit ging een aantal keren door en toen werd het stil….. Na een half uur kreeg ik een bericht dat mijn bod geaccepteerd was en dat het bureau woensdag geleverd zou worden. Vier dagen voor mijn verjaardag!

De Koning Te Rijk

Inmiddels schrijf ik dit blog zittende achter dit fantastische bureau en ik voel me de koning te rijk. Als ik in de ochtend de deur van mijn kamer opendoe begin ik al te stralen. Het is een genot om de bureaustoel naar achteren te trekken en plaats te gaan nemen. Want achter dit bureau ga je niet zitten, nee, achter dit origineel Engelse bureau van mahoniehout ‘neem je plaats’.

Entourage moet mee veranderen

Nu dit pronkstuk in mijn kamer staat, vallen er opeens andere dingen op. De stoelen waar mijn cliënten op zitten moeten ook veranderd worden. Dat past niet meer. Dus heb ik andere stoelen op mijn lijstje staan. De lamp – een gewone TL balk boven dit bureau – volstaat ook niet meer. Dat mag ook wel iets ‘klassiekerigs’ worden. Kortom, de hele entourage rondom dit meubel moet mee veranderen voordat er weer een nieuwe balans is ontstaan.

Zoektocht naar balans

Deze zoektocht naar een nieuwe balans tref ik ook aan bij mijn patiënten. Wanneer zich belangrijke veranderingen in hun leven voordoen waardoor alles anders is als daarvoor. Opeens zijn er dan heel veel dingen die je aandacht vragen.

Als je voor het eerst ongesteld wordt, ben je opeens van meisje veranderd in vrouw. “Ik voelde voor het eerst van mijn leven dat ik echt anders was dan mijn broertje omdat mijn lichaam mij liet voelen wat vrouw zijn is,” vertelde de 14-jarige Beckie mij tijdens ons consult.

“Toen ik hoorde dat ik zwanger was werd ik eerst heel blij, toen heel bang en even later dacht ik weer, waar moet ik beginnen? Wat moet ik als eerste aanpakken? Ik had geen idee…”, zei Michelle me met een ontwapenende glimlach.

“Vorig jaar ging ik met pensioen. Ik heb altijd gewerkt en daarnaast een goed pensioen opgebouwd dus dat is allemaal geregeld. Wat me echter overviel is de stilte en de zee van tijd na mijn actieve leven. Dat heb ik echt onderschat. Het: wat nu? heeft me heel lang beziggehouden en me in een depressie gebracht waar ik nu uit aan het klimmen ben”, vertelde Karel me tijdens ons consult.

Consequenties

Het blijft een zoektocht om iedere keer opnieuw de balans te vinden, dingen te herstellen, anders te ordenen of radicaal anders te doen. Iedere fase, iedere belangrijke keuze heeft altijd consequenties.

Groei

Het vraagt inzicht, een gevoel van kunst en wijsheid om deze veranderingen harmonieus te laten samengaan en ondertussen niet te vergeten dat de verandering groei betekend. Groei om er beter uit te komen dan daarvoor.

Soms zijn belangrijke aanpassingen in je leven voldoende om een groeispurt te maken.

Mag ik je helpen?

Herken je deze dilemma’s in jouw leven? Overweeg dan een ABC-consult waarin we samen gaan kijken naar wat jij nodig hebt om verder te groeien. Dat kan een verbetering zijn in je gezondheid of in belangrijke keuzes, die een enorme invloed gaan hebben op je leven.

Je kunt me gratis bellen (maximaal 15 minuten) om te overleggen of het ABC-consult iets voor jou kan betekenen. Stuur me dan even een email. Dan bel ik je terug.

Ik kijk uit naar je reactie.

Misschien tref ik je binnenkort aan voor mijn Origineel Engels Klassiek Bureau.

Fijne dag,
Cornelis Peters

Wil je sowieso al iets aan je gezondheid doen? Download dan mijn gratis e-boek Boodschappengids voor optimale gezondheid. Met deze gids in je handen kun je iedere willekeurige supermarkt bezoeken en uitsluitend gezonde producten kopen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.