Open Ayurvedische Tuin Dagen 2017

  1. Er wordt een ritueel voor de aarde gedaan alvorens er gezaaid wordt.
  2. Er wordt een ritueel voor de vijf elementen gedaan om de transformatie van zaad naar kruid te ondersteunen.
  3. Als bemesting wordt PanchaGavyam gebruikt. Vijf producten van de koe.
  4. De kruiden groeien niet in rijtjes maar zo natuurlijk mogelijk.
  5. Wij volgen de natuur, de natuur volgt niet ons.

Dat laatste is denk ik het allerbelangrijkste. Wij volgen de natuur. Dat betekent dat we nauwgezet in de gaten houden wat er gebeurt met de groei van onze kruiden. Als we de kruiden vlakbij de bomenrij planten veranderd de kwaliteit of kwantiteit van de werkzame inhoudsstoffen? Dat kunnen we namelijk meten en dat doen we ook. Wat ook interessant is dat is het feit dat de kruiden in gezelschap van andere planten, denk aan de brandnetel of grassen, extra zijn best moet doen om te groeien. Deze extra groeikracht maakt het kruid krachtiger. Het is net als bij mensen. Als wij in een omgeving werken waarin er veel verschillende type mensen werken worden we krachtiger en ontwikkelen wij ons beter. Dat is ook zo met planten. Hoe diverser de omgeving hoe beter het is voor de planten.

Open Tuin Dagen op 16 en 29 Juli.

De data zijn bekend. We willen jullie graag uitnodigen om op een van deze dagen 16 of 29 juli te komen kijken. We gaan uiteraard door de tuinen wandelen, we houden een lezing en er zijn Ayurvedische gerechten te proeven. Het is dus een totaal zintuiglijke beleving. Precies zoals Ayurveda bedoeld is.

We keep you informed!

Hou de blogs in de gaten want gedurende de dagen naar de opening toe zal ik jullie nog veel meer vertellen over onze Ayurvedische kruidentuin.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.