Open Ayurveda Tuindag Zondag 23 juni 2019


De Open Ayurveda Tuindagen zijn inmiddels een vaste traditie geworden in ons Centrum. Op deze dagen willen wij onze bezoekers laten zien wat er achter de schermen van het Centrum allemaal gebeurt.

We zijn begonnen in 2016 om de dagen op deze manier te organiseren. Dit jaar is dus het vierde jaar.
Zelf kom ik uit de bollenstreek en daar is de Keukenhof natuurlijk het paradepaardje van de streek en eigenlijk ook van Nederland. Maar onze tuin lijkt in de verste verte niet op de Keukenhof. Ook niet op de tuinen van Mies Ruys.


Onze tuin lijkt op geen enkele andere tuin in Nederland en zelfs Europa omdat wij de tuin ontworpen hebben op basis van Vastu-design, en omdat de kruiden die hier groeien allemaal gebruikt worden in de Ayurveda.
De bomen, struiken, planten, grassen, waterplanten en niet te vergeten de bloemen. Stuk voor stuk spelen zij een grote of kleinere rol in Ayurvedische producten zoals de zalven, oliën, gefermenteerde dranken, poeders en tincturen.

De bezoekers beginnen met een Ayurvedische maaltijd. Na de maaltijd volgt een lezing van Froukje van der Schaar. Froukje verteld over de kenmerken van voeding volgens de Ayurveda.


Na de lezing wandelen we naar de hoofdtuin waar Mohana de bezoekers rondleidt in de ‘Moedertuin’ van het centrum. Mohana laat de bezoekers zien welke kruiden hier gekweekt worden die een grote antibacteriële werking hebben. Met andere woorden kruiden die dezelfde werking hebben als antibiotica maar dan zonder de vervelende bijwerkingen en zonder resistentie.


De bezoekers wandelen nu naar de tweede tuin aan de overkant van het Centrum waar de Stupa uitgegraven is. In de houten schuur geeft Rosemarie van Hoorne een lezing over de kruiden en bomen die een rol spelen in de Ayurvedische geneeswijze. Cornelis Peters vertelt daarna over het onderzoek dat zich afspeelt in deze tuin in samenwerking met de universiteit van Munster.

Na een kop kruidenthee wandelen we naar de nieuwe tuin die net aangelegd is. Hier zien we de prille ontwikkeling van een bomenrij met struiken en grassen die de basis vormen voor de derde Ayurvedische tuin. Ook hier geldt dat alles wat hier groeit een bedoeling en een functie heeft in de Ayurveda.

Inschrijven voor de open dag kan hier.  We kijken uit naar jullie komst.

Cornelis Peters en het hele team van het Europa Ayurveda Centrum

Het programma van vandaag kunt u hier downloaden.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.