

Ingrediënten
- 2 middelgrote appels, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes
- 1 eetlepel ghee
- 1 theelepel kardemompoeder
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 eetlepel honing (of naar smaak)
- 1 eetlepel amandelen, grofgehakt
Bereiding
- Verhit de ghee in een koekenpan op laag vuur.
- Voeg de kardemom toe en roer kort totdat het aroma vrijkomt.
- Voeg de appelstukjes en rozijnen toe en roer goed door zodat ze bedekt worden met de ghee en specerijen.
- Laat het geheel 5-7 minuten zachtjes stoven tot de appels zacht zijn, maar nog een beetje bite hebben.
- Haal de pan van het vuur en roer de honing erdoor.
- Schep het gerecht in een schaaltje en garneer met de gehakte amandelen.
Optioneel: Serveer warm met een klein beetje kokosroom voor extra zachtheid.
Waarom werkt dit gerecht pitta-verlagend?
De zoetheid van de appel, rozijnen en honing, samen met de verkoelende werking van kardemom en het voedende effect van ghee en amandelen, helpen om pitta in balans te brengen. Het is licht, verzachtend en goed verteerbaar.
Eet smakelijk!