Nominated for the EU Health Award for NGOs Fighting Antimicrobial Resistance 2016

EU Health Award for NGOs

Wij zijn genomineerd voor de EU Health Award for NGOs Fighting Antimicrobial Resistance 2016 binnen het project Meduwa van Stichting Huize Aarde. De prijs is ingesteld om initiatieven van de internationale, Europese, nationale en regionale niet-gouvernementele organisaties te benadrukken en te belonen   die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het bevorderen van een gezondere EU en daardoor een hoger niveau van de volksgezondheid.

Het MEDUWA consortium van 29 Duitse en Nederlandse partners ontwikkelt een pakket van aanvullende maatregelen om de verspreiding van multi antibiotica-resistente bacteriën door het water, bodem, voedsel en lucht te stoppen door humane en veterinaire gezondheidszorg en veeteelt.

Ons centrum levert een bijdrage aan het:

A) WP8 EC2 emissiebeheer door de inzet van ayurveda (water) planten voor de reiniging van bodem en water (fytoremediatie).

B) WP10 SOM1  brongerichte maatregelen door het ontwikkelen en testen van plantaardige vervangers voor veterinaire antibiotica.

Dit doen wij samen met onze partner in dit project en dat is de Universiteit van Munster. (UvM)

De UvM biedt:

A) ondersteuning en doet onderzoek naar de door ons centrum te testen fytoremediatie van bodem en water met een snelle Point of Care Test systeem voor pathogene en multi resistente bacteriën.

B) Ondersteuning en onderzoek naar de werkzaamheid van de veterinaire plantaardige antibiotica-vervangers van het EAC.

De resultaten worden vervolgens aangeleverd t.b.v maatregel simulatie in het WIS (water informatie systeem).

Uiteindelijk worden alle resultaten samengevoegd in (een tool) het GIS-instrument voor de communicatie naar de media en om beleidsmakers te ondersteunen om effectieve, evidence-based en betaalbare oplossingen te realiseren.

Deze tool visualiseert uitgezonden hoeveelheden, concentraties, en de verspreiding van resistente bacteriën onder verschillende klimaatscenario’s waardoor adequate maatregelingen genomen kunnen worden.

Wat staat ons nog te wachten?

Alle winnaars worden uitgenodigd voor een specifieke prijsuitreiking of aan een ander groot evenement georganiseerd door de Europese Commissie, die de EU Health Award Ceremony zal omvatten.

Zij worden uitgenodigd om hun initiatief te presenteren op een van de regelmatige bijeenkomsten van de EC, op een tweejaarlijkse bijeenkomst op hoog niveau van de Health Policy Platform EU , en ten slotte mogen zij zich registreren in het EU Health Policy Web Platform.

Alle genomineerden worden uitgenodigd voor de EU Health Policy Platform High Level Conference.

Alle aanvragers zullen worden uitgenodigd om mee te discussieren met het EU Health Policy Web Platform om de huidige en toekomstige gezondheidskwesties met internationale, Europese, nationale en regionale belanghebbenden en de Europese Commissie te bespreken.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.