Suiker in Balans met Ayurveda

Op 1 oktober ga ik weer mijn seminar geven voor diabetes mensen en hun partner, vrienden of familieleden. Allen zijn uiteraard zeer welkom. In dit seminar duik ik weer diep in de verschillen die er zijn tussen de drie typen diabetes mensen volgens de ayurveda en hoe ieder type daar op een andere manier mee om kan gaan.
Dat is voor de meeste mensen iedere keer weer een verrassing dat er dus zulke verschillen zijn tussen de drie typen vata, pitta en kapha.

Vata, pitta of kapha type mensen reageren verschillend op suiker en vetten

Om even een idee te geven het volgende: vata mensen hebben een totaal ander temperament dan pitta of kapha mensen. Dat temperament uit zich in hun geestelijke activiteit – veel denken, snel schakelen, razendsnel hun beslissingen checken met eerdere ervaringen, kortom hun hersenactiviteit vertoont een ander patroon dan bijvoorbeeld een pitta of een kapha persoon. Een pitta persoon schakelt ook snel maar neemt zijn beslissingen veel meer ad hoc. Niet alle eerdere ervaringen afgaan maar meer vanuit het moment. Een kapha persoon neemt echt de tijd om de beslissingen weloverwogen te nemen. Rustig alle eerdere ervaringen aftasten en met inzicht en overleg een keuze maken. Wanneer je dit afzet tegen het energie verbruik dan zitten hier dus grote verschillen en die verschillen uiten zich in een verschillende behoefte aan glucose en vetten.

Bij iedere hersenactiviteit gebruiken de hersenen zuurstof en hoe groter de activiteit hoe groter het zuurstofverbruik. Je hebt activiteit in de cellen van je hersenen maar je hebt ook activiteit tussen de cellen door de afstand van cel naar celwaarover de informatie gaat. Het onderweg zijn van neuron A naar neuron B. Dit transport van gedachte gaat natuurlijke razendsnel. Dat onderweg zijn van die gedachten kan sinds kort bekeken worden door het meten van de verplaatsing van watermoleculen.

Voeding voor je hersenen bestaat uit glucose en vetten

Je hebt dus te maken met interne activiteit in de hersencel zelf en de externe activiteit van cel naar cel. De voeding voor je hersenen bestaat uit suiker en vetten. Beide liggen nogal gevoelig.
Daarom is het interessant om te weten wat voor type je bent en hoeveel suiker en vet je kunt eten.
Dat is het hoofdthema van dit seminar. Het gaat erom dat je begrijpt hoe jezelf in elkaar steekt en wat het beste bij jouw past. Dus niet wat een ander zegt wat je moet doen maar wij jij van binnenuit voelt wat bij je past. De balans in jezelf zoeken. Daar gaat dit seminar over. Volgende week vanaf 3 september gaan de inschrijvingen van start.

Hou onze site en onze facebookpagina in de gaten voor verdere tips.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top