Persbericht Europa Kijkdagen 2013

Frontpage WUR website
HERBAL PREPARATION MAY HAVE A POSITIVE INFLUENCE ON TYPE 2 DIABETES MELLITUS

Traditioneel Ayurvedisch kruidenpreparaat tegen moderne volksziekte Diabetes Mellitus 2.
PERSBERICHT

Witharen, 6 mei 2013

Kom kijken op 11 en 12 mei

Overal in Nederland worden projecten uitgevoerd die mede mogelijk gemaakt worden met Europees geld. Dit geldt ook voor het project ‘Traditioneel Ayurvedisch kruidenpreparaat tegen moderne volksziekte Diabetes Mellitus 2.
Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen organiseren we op 11 en 12 mei een gevarieerde voorlichtingsdag met een boeiende film, interessante lezing en een foto-expositie waarin wij laten zien hoe wij de kruiden kweken en verwerken die gebruikt worden in het ayurvedisch preparaat tegen een moderne volksziekte Diabetes Mellitus 2.

Europa is dichterbij dan u denkt, ook in Witharen

A) De film vertelt het verhaal achter dit opmerkelijke initiatief. De mensen achter dit project, de werking van Ayurveda op een moderne volkziekte diabetes mellitus 2, de teelt van de kruiden volgens vedische landbouwmethoden en de uiteindelijke resultaten.
B) De lezing gaat in op de zienswijze van Ayurveda op diabetes mellitus 2 en hoe je dit op een natuurlijke manier kunt ondersteunen. De lezing staat ook op de site en is in zeer korte tijd al 572 keer bekeken.
C) De foto exposities laat op een verhalende manier zien hoe de kruiden gekweekt worden en welke kruiden er in het preparaat zitten.

Openingstijden tijdens de Kijkdagen– Zaterdag 11 mei van 14:00 tot 18:00 uur
– Zondag 12 mei van 14:00 tot 18:00 uur
Locatie: Europa Ayurveda Centrum, Witharenweg 9, 7738 PE in Witharen. (vlakbij Ommen)
Unieke kans

Meer dan 140 projecten

Meer dan 140 projecten hebben zich aangemeld voor de Europa om de hoek Kijkdagen. Deze vinden in het hele land plaats op 10, 11 en 12 mei 2013. Veel projecten zijn exclusief open en organiseren een speciaal programma. Soms is vooraf aanmelden nodig. Voor meer informatie over het programma, de openingstijden en de deelnemende projecten: www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europese Unie

De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk om te laten zien waar Europees geld aan wordt besteed. De deelnemende projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie. In Nederland wordt dit geld vooral ingezet op innovatie, de versterking van de (regionale) economie en grensoverschrijdende samenwerking.

Organisatie van de Europa om de hoek Kijkdagen

De organisatie van de Europa om de hoek Kijkdagen is in handen van de vier regionale EFRO-programma’s, Interreg Duitsland-Nederland en Twee Zeeën, Europees Visserijfonds, Plattelandsontwikkelingsprogramma, de ministeries van IenM en EZ en de Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over het project Traditioneel Ayurvedisch kruidenpreparaat tegen moderne volksziekte Diabetes Mellitus 2, kunt u contact opnemen met Cornelis Peters, 06 52 41 65 23, info@ayu.nl.
Voor meer informatie over de Europa om de hoek Kijkdagen kunt u ook contact opnemen met de perscoördinatoren per regio of met de landelijke coördinator:
Voor Noord-Nederland:
• Sigrid Tersteeg, Samenwerkingsverband Noord-Nederland, telefoon 06-25396201. E-mail: communicatie@snn.eu
Voor Oost-Nederland:
• Marga Nijenhuis, Provincie Gelderland, telefoon 026-3599020 (na kantoortijden: 026-3598717). E-mail: m.nijenhuis@gelderland.nl
• Katja Pronk, Provincie Overijssel, telefoon 038-499 9252 of 06-18303907. E-mail: fj.pronk@overijssel.nl
Voor Zuid-Nederland:
• Germa Koolen, Stimulus Programmamanagement, telefoon 06-46283467. E-mail: g.koolen@stimulus.nl
Voor West-Nederland:
• Mieke Cornet, Gemeente Rotterdam, telefoon 06-29145290. E-mail: m.cornetdevries@rotterdam.nl

Volg ons ook op social media
– Twitter: Twitter.com/europaomdehoek
– Facebook: Facebook.com/europaomdehoek
– LinkedIn: LinkedIn.com/company (trefwoord: Europa om de hoek)
– Youtube: Youtube.com/europaomdehoek

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top