Nanomethode ontdekt om huidkanker te behandelen.

Groene thee-extract: nieuw krachtig wapen in de behandeling van huidkanker.

Een team van Schotse onderzoekers heeft met succes gebruik gemaakt van een chemische verbinding in groene thee in de behandeling van twee vormen van huidkanker.

De onderzoekers, van de universiteiten van Strathclyde en Glasgow, ontwikkelde een specifieke methode voor het aanbrengen van het extract, bekend als epigallocatechinegallaat (EGCG), rechtstreeks aan de tumoren.

In het tijdschrift Nanomedicine, legt het team de verbinding uit tussen groene thee en kanker. Groene thee wordt al lang geassocieerd met kankerbestrijding. De gebruikelijke intraveneuze toediening is niet zeer effectief omdat niet genoeg van het extract de tumor bereikt.

Nu is het team erin geslaagd om het extract effectief aan te brengen zodat de tumoren krimpen. Dit hebben ze gedaan door het ontwerpen van een gerichte aflevering rechtstreeks naar de tumor toe. Dat werkt door het fuseren van het extract met eiwitten die ijzermoleculen dragen, die op hun beurt geabsorbeerd worden door de tumor.

In een laboratoriumonderzoek werd dit onderzoek gedaan op twee verschillende vormen van huidkanker, bijna tweederde van de tumoren krompen of verdwenen binnen een maand. Het mooie is dat er geen bijwerkingen voor het overige weefsels aangetoond werden.

Een totaal van 40% van beide typen tumor verdwenen, terwijl 30% tot 20% van een ander type krompen. Nog eens 10% van een van de typen stabiliseerde en groeide niet verder. Men ontdekte met deze eerste tests dat dit type van behandeling kanker tumoren doen slinken of verdwijnen.

Hoofdonderzoeker van deze studie Dr. Christine Dufès van de Universiteit van Strathclyde sprak over een veelbelovend onderzoek: ‘Dit zijn zeer bemoedigende resultaten waarvan we hopen dat dit de weg vrij maakt voor nieuwe en effectieve behandelingen van kanker. Met onze methode krimpen de tumoren dagelijks een klein beetje en in sommige gevallen verdwijnt de tumor volledig. Dit onderzoek zou deuren kunnen openen naar nieuwe behandelingen voor wat nog steeds een van de grootste dodelijke ziekten in vele landen. ‘

De World Health Organization (WHO) meldt dat het aantal gevallen van zowel niet-melanoom als melanoom huidkanker blijft stijgen, momenteel komt wereldwijd jaarlijks tussen de 2 en 3 miljoen niet-melanoom huidkanker, en 132 000 melanoom huidkanker voor.
Voor meer informatie kunt u terecht op:

Bron: University of Strathclyde:
http://www.strath.ac.uk
Document Reference: Lemarié, F., et al., ‘Antitumor activity of the tea polyphenol epigallocatechin-3-gallate encapsulated in targeted vesicles after intravenous administration’, Nanomedicine, 2012. doi:10.2217/nnm.12.83

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.