Lever- en nierreiniging volgens de Ayurveda

We  lezen de laatste tijd veel verhalen over detox oftewel ontgifting- of ontslakkingskuren in de media. Veel daarvan gaat over vastenkuren. In de ayurveda kennen we dit alleen in de vorm van sapdagen. Je kiest bijvoorbeeld een vaste dag in de week en die dag gebruik je uitsluitend vruchten- en groentesappen. Dat is een prima methode om je lichaam met een vaste regelmaat te ontdoen van afvalstoffen. Wanneer je echter door slechte eetgewoonte, of medicijngebruik last hebt van obstipatie, vlekjes op je huid, vermoeidheid, beslagen tong, slechte adem of een opgeblazen gevoel dan is een lever- en nier reinigingskuur zeer aan te raden.

Balans

Het is namelijk erg belangrijk om te zorgen dat je zo snel mogelijk weer terug in balans komt. Wanneer je dat niet doet kun je ziek worden. Simpel gezegd ligt bijna aan elke ziekte de grondslag dat er cellen in je lichaam niet goed meer functioneren, ook bij psychische aandoeningen (bijv. depressie of angsten) is er sprake van het niet goed functioneren van cellen door bijvoorbeeld een gestoorde aanmaak van boodschapperstoffen, zogenaamde neurotransmitters.

Regelmatig reinigen

Het regelmatig reinigen van je nieren en je lever is een uitstekende methode om erg veel afvalstoffen kwijt te raken en je onmiddellijk beter te voelen. De winter en het voorjaar zijn geschikte perioden om je lichaam te ontdoen van afvalstoffen.
Wij hebben een zevendaagse lever en nierreinigingskuur dat u gemakkelijk thuis zelf kunt doen. Er zit een uitgebreide handleiding bij met aanwijzingen wat je per dag moet doen. Je kunt de kuur doen terwijl je werkt, echter de laatste dag(en) moet op een vrije dag uitkomen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

9 gedachten over “Lever- en nierreiniging volgens de Ayurveda”

 1. Geachte meneer/mevrouw,

  Ik heb wel belangstelling voor zo’n reinigingskuur.
  Graag hoor ik wat een reinigingskuur kost.

  Vriendelijke groet,

  Ria

  1. Dag Tessa,
   De shodana tailam zit in ons pakket. Dat hebben we niet los in de verkoop. Ons pakket is precies op elkaar afgestemd en volg je gedurende zeven dagen. Als je een andere kuur volgt dan raad ik je aan om olijfolie te gebruiken.
   Met vriendelijke groet,
   Cornelis

 2. hallo, wat zijn de ayurvedische mogelijken bij vochtophoping in de buik? vermoedelijke oorzaak een lever issue, is nog niet bekend.

 3. Ik heb gedurende 8 jaar chemo gekregen, maar ben 3 maanden geleden gestopt met de behandeling. Mijn nieren doen erg veel pijn. Zou deze kuur kunnen helpen?

 4. Ann Verlinden

  Wat als je galstenen hebt, waarbij zeker 1 grote steen in de gal aanwezig is? Is deze reiniging dan veilig?

 5. Ik heb onlangs een dergelijke kuur gedaan en wil hem over een maand nogmaals doen. En nu is de vraag waar ik hem kan kopen. Vroeger was er een webwinkel maar die is er niet meer.
  Ik hoor/lees graag hoe ik hem aan kan schaffen

  met vriendelijke groet

  Eveline Nebbeling

 6. ik zie nu ik dit lees dat het bericht niet duidelijk is. Ik dacht dat het onder de tekst zou komen. Het gaat over een lever nier reiniging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.