Film over Krishnamurti, the Chosen One.

Krishnamurti the Chosen One
Krishnamurti the Chosen One
Krishnamurti was een Indiase spirituele leraar. Als kind werd hij ‘herkend’ door leden van de Theosofische Vereniging en opgevoed als de toekomstige wereldleraar. De Nederlandse Philip baron van Pallandt was zo onder de indruk van Krishnamurti dat hij zijn kasteel Eerde in Ommen aan hem cadeau gaf. Met dit kasteel had Krishnamurti voldoende plaats om mensen uit te nodigen die hem vanuit de hele wereld bezochten.

Los van de vereniging

Op 33-jarige leeftijd maakte hij zich los van de verwachtingen die de Theosofische Vereniging van hem had en verbrak alle banden en verbindingen met hen. Toch ging hij door op het pad dat hem opgedragen was, nu echter zonder enige dwang of verwachting van wat voor vereniging ook. Dit werd ook zijn levenslange missie: het bevrijden van de mens van welke dwang dan ook. Innerlijke vrijheid en individualiteit.

Invloed op twee families

Deze film gaat over het effect dat Krishnamurti heeft gehad op de levens van twee families. De ene familie is de Kluwer uitgeverij – later Ankh Hermes – en de andere is de familie Peters, de oprichters van het Europa Ayurveda Centrum, dat op een steenworp afstand ligt van Kasteel Eerde in Ommen. In deze film zijn beide families aan het woord over de invloed die Krishnamurti had op hun levens. krishnamurti-27-1-13 (4)

Vroeger en nu

De film laat Kasteel Eerde zijn zoals het er nu uitziet en de wandelpaden waarover Krishnamurti liep toen dit zijn thuis in Nederland was. De gesprekken van beide families zijn op verschillende locaties opgenomen en laten een indringend beeld zien van de invloed van Krishnamurti op hun levens. De film bevat uniek beeldmateriaal van Krishnamurti zelf. Dit beeldmateriaal is ter beschikking gesteld door de Krishnamurtiverenigingen in Engeland en Amerika. De film duurt 1 uur.
Krishnamurti
Krishnamurti

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

7 gedachten over “Film over Krishnamurti, the Chosen One.”

 1. Marina Kuyper en Martin van Kalmthout

  Wij willen graag de premiere van de. Film bij wonen. Wij zijn actief binnen de Stichting Krishnamurti Nederland (bestuurslid, redacteur ‘in feite’).
  Wilt u bevestigen of het zo in orde is svp.
  Vriendelijke groet,
  Marina Kuyper

 2. Ruth Marie Bass

  I would like to purchase the DVD with English subtitles. Could you let me know where to order it?
  Thank you,
  Ruth

 3. Als Stichting Lampyris houden we ons bezig met publicaties, rondleidingen en lezingen rondom “Krishnamurti in Ommen, een bijzondere geschiedenis”. Ook onze wandelgids “Krishnamurti in Ommen, wandelen langs vergeten paden” heeft veelaftrek gevonden. We zijn dus graag aanwezig met drie personen op 27 januari.

  vr. gr.

  Siem van Eeten

 4. Krishnamurti Informatiecentrum Groningen

  Ik vind het jammer dat het voor mij onmogeljk is om te komen en ik vraag me af of deze dvd kan worden aangeschaft om in Groningen te vertonen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.