Kiwi helpt bij constipatie en winderigheid

Het extract ‘kivia’ van de kiwivrucht dat Zyactinase bevat stimuleert de darmperistaltiek en heeft een positieve invloed op mensen die last hebben van constipatie. Dit onderzoek is gedaan in opdracht van de makers van dit extract het bedrijf, ‘Nieuw Zeeland Vital Food Processors Ltd.’

Een Kiwi per dag

Een dagelijks portie van 5,5 gram Kivia poeder is al voldoende om buikpijn te verminderen, winderigheid te verlagen en de stoelgang te verbeteren.

Hoe werkt het?

De exacte werking moet nog verder onderzocht worden maar duidelijk is dat het extract van de kiwivrucht rijk is aan enzymen die de darmen ondersteunen en tevens probiotica bevatten die de groei van goede bacterien in de darmen bevorderen.

Hoeveel mensen deden mee?

De studie werd uitgevoerd met 87 mensen. Bijna onmiddellijk na het innemen van dit extract ondervonden de mensen een positieve werking op hun darmen en na de tweede week was de kwaliteit van hun ontlasting drastisch verbeterd. Ook winderigheid reduceerde aanzienlijk.

Conclusie

Eet dagelijks een kiwi en ondersteun op een natuurlijke manier je stoelgang. Bevat potentiele pro-biotica met een positieve invloed op de groei van de goede bacterien in je darmen.

Hoe eenvoudig kan het zijn.

Bron: Nutritional Journal July 2013
Effects of kivia powder on Gut health in patients with occasional constipation: A randomized, double blind, placebo-controlled study.
Authors: J.K. Udani, D.W. Bloom.

TIP Misschien vind je dit artikel ook leuk.
5 Tips om Constipatie, Obstipatie of Verstopping te voorkomen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.