Kankerpatiënt wil meer weten!

Groots op de voorpagina van de Stentor wordt hiermee de eerste werkweek van het nieuwe jaar geopend. Patiënten krijgen te weinig informatie over de verschillende behandelmethoden. Voor mij niets nieuws. Ik heb vaak met stijgende verbazing geluisterd naar wat patiënten mij vertelde nadat ze gediagnosticeerd waren met kanker.

Achter de feiten

Toen in het jaar 2000 van 23 maart tot 25 maart in het RAI congresgebouw een groot symposium werd georganiseerd over kanker door het KWF werd er nog volop geroepen dat gezonde voeding geen enkele invloed had op het verloop van de aandoening kanker. Er werd zelfs met geen woord gerept over voeding in al het foldermateriaal dat daar overvloedig lag. Inmiddels is dat nu ondenkbaar. Maar destijds was dit wel de overtuiging van de reguliere geneeswijze.

Kleine opening

Dat was trouwens wel een symposium waar voor het eerst alternatieve geneeswijze werden uitgenodigd. Weliswaar marginaal maar toch, de stap was wel gemaakt. Ik kan me nog goed herinneren dat er een aantal lezingen werden georganiseerd waarvan een over yoga ging en de ander over fytotherapie voor kankerpatiënten. Beide zalen waar slechts voor 1/3 de gevuld. Gelukkig is dat nu anders.

Voornaamste Klachten

Even terug naar het artikel van vandaag. De doelgroep in dit artikel zijn de darmkankerpatiënten omdat hun eigen vereniging ‘Darmkanker Nederland’ hier onderzoek naar gedaan had in het kader van de vooravond van het landelijk bevolkingsonderzoek dat begint op 13 januari naar deze aandoening. De voornaamste klachten zijn het gebrek aan voorlichting over andere vormen van behandelingen maar ook over de nazorg. Het komt heel vaak voor dat na alle behandelingen de mensen naar huis gestuurd worden en zij eigenlijk geen flauw idee hebben of het nu ‘over’ is of dat het iets is dat nooit weggaat.

Grootste groep

Na longkanker is darmkanker de kankersoort waaraan de meeste mensen sterven. Jaarlijks eist darmkanker meer dan 5000 levens. Men verwacht dat vroege opsporing de ziekte kan halveren. Nu zijn dat er jaarlijks 14.000. Van deze 14.000 gaat 10.500 patiënten zelf op zoek naar extra informatie over behandelmethoden en 3500 mensen van deze groep vraagt een second opinion aan. De getallen spreken voor zich denk ik.

Bij ons

Vaak komen de mensen ook nog even snel bij ons langs omdat er grote druk gelegd wordt bij de patiënt dat het snel handelen is. Paniek is een slechte raadgever en niet weten waar je het allemaal kunt vinden om weloverwogen beslissingen te nemen maakt het er allemaal niet beter op.
Mijn raad is dan ook om tijdens het grote bevolkingsonderzoek ook tijd vrij te maken om voorlichting te geven aan de mensen waar ze wat kunnen vinden.

Ayurveda

Bij ons kan iedereen terecht om eens rustig te praten over hoe wij vanuit de Ayurveda te werk gaan. Dit kan altijd gratis met een vraag op de voorkant van de website. Wil je meer informatie dan kan er een skype consult aangevraagd worden. Voordeel van een skype consult is dat je niet hoeft te reizen, je in je eigen omgeving zit en dat je dus minder gespannen bent.
Wij zijn namelijk van mening dat iedereen recht heeft op alle informatie die er voorhanden is op het gebied van behandelmethoden. Dat kan regulier of alternatief zijn. De keuze is aan jou wat je er uiteindelijk mee doet. Een combinatie regulier en alternatief is ook heel goed mogelijk. Bel ons als je meer wilt weten. 0523-744004

Andere artikelen die je misschien ook interessant vind om te lezen.

Een youtube filmpje over kanker uit de serie whiteboardfriday

Wil je nog meer lezen? Type dan het woord kanker in het zoekscherm van onze site en kijk welke artikelen allemaal te voorschijn komen.

[approved]Lees de reactie van onze patiënten om uit de eerste hand te lezen hoe mensen Ayurveda ervaren bij de behandeling van kanker[/approved]

Bronnen:
De stentor van 6 januari 2014
http://www.newsusa.com/articles/article/when-breast-cancer-fights-back.aspx

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.