Jaarlijkse Nationale Ayurveda Dag op 28 oktober 2016

Het Nationaal Instituut voor Ayurveda (NIA) viert de eerste Nationale Ayurveda dag met het thema, Ayurveda voor Preventie en Controle van Diabetes.
Het ministerie van Ayurveda, yoga, unani, siddha en homeopathie (Ayush), heeft onlangs haar besluit aangekondigd om Dhanvantari Jayanti, in de volksmond bekend als Dhanteras, te markeren als jaarlijkse Nationale Ayurveda Dag.

Omdat Dhanteras op 28 oktober valt, zal de eerste Nationale Dag van de Ayurveda op deze dag vallen.

“We hebben diabetes gekozen als het thema, want het is een nieuwe uitdaging en meer mensen zijn het slachtoffer van de ziekte. Het is steeds meer een lifestyle ziekte. Mensen moeten leren om diabetes te voorkomen en te beheersen,” zei Dr C R Yadav, assistent-professor, NIA.

NIA heeft instructies ontvangen van het ministerie van Ayush om deze dag groots te vieren. In reactie hierop wordt een programma over diabetes georganiseerd in de stad Jaipur en de nabijgelegen wijken dat een week lang gaat duren.

Dit programma bevat quiz wedstrijden, essay schrijven en vele andere programma’s. Bewustwording kampen zullen worden georganiseerd in ten minste 30 plaatsen in de stad. Op deze kampen zal diabetes testen worden uitgevoerd en gratis medicijnen verspreid voor de komende zeven dagen.

Er wordt ook een speciale diabetes kliniek opgericht. Het ministerie heeft het programma nu al goedgekeurd.

“Net als de Internationale Yoga Dag, zal de Nationale Ayurveda dag voorlichting geven op het gebied van gezondheid”. Aldus Dr Yadav.

NIA is het top-instituut voor opleiding en onderzoek in Ayurveda in India. Het werd opgericht door het ministerie van gezondheid en welzijn in de jaren 1970.

Bron:
Bericht uit de Times of India van 16 oktober 2016

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven