International Research Congress on Integrative Medicine and Health 2012

Van 15 tot 18 mei vond het derde congres International Research Congress on Integrative Medicine and Health (IRCIMH) plaats in Portland (Oregon, Verenigde Staten). Dit is het grootste congres ter wereld waar alternatieve geneeskunde samen met de reguliere geneeskunde de laatste wetenschappelijke onderzoeksresultaten bespreken.
Er is een uitgebreide definitie van het begrip Integrative Medicine beschreven.

Definitie Integrative Medicine
Integratieve geneeskunde is de beoefening van geneeskunde waarin de heilzame kracht van een goede relatie tussen behandelaar en patiënt wordt herbevestigd, die zich richt op de persoon als totaliteit, die kennis neemt van wetenschappelijk bewijs en gebruik maakt van alle geschikte therapeutische benaderingen, gezondheidsprofessionals en disciplines om optimale gezondheid en genezing te kunnen bereiken.

Doel van IRCIMH
Het IRCIMH heeft als doel het vaststellen van veiligheid en doelmatigheid van complementaire en alternatieve zorginterventies. De nadruk van het congres ligt op het verbeteren van evidentie voor interventies die al zeer frequent worden toegepast binnen de gezondheidszorg en waar al een redelijk wetenschappelijke basis voor is vastgesteld om gebruik van middelen te verantwoorden. Voorbeelden hiervan zijn leefstijl en voeding, fytotherapie, acupunctuur en mind-body methoden waaronder mindfulness based stress reduction.

Ayurveda op dit congres
Ayurveda was voor het eerst vertegenwoordigd op dit grote congres.
Wonderlijk eigenlijk want de uitgebreide definitie van Integrative Medicine slaat in zijn geheel op de definitie van gezondheid in Ayurveda en de methoden om dit te bereiken.
Ayurveda was vertegenwoordigd door leden uit Duitsland, USA en India met de sessie getiteld: Research Design and Methodology for Ayurveda as a Whole System of Medicine.

Referenties:
De webcast van de opening en sluiting sessies kunt u hier vinden.
Lees het verslag van Dr. P. Ram Manohar, Director and CSO, AVP Research Foundation in Coimbatore, India South.
Ayurveda at the IRCIMH 2012, Portland, USA
Scientific Abstracts Presented at the International Research Congress on Integrative Medicine and Health 2012
Lees alle verslagen en poster presentaties hier.
Integrative Medicine & Health
Strengthening Research in Integrative Healthcare Around the World.

Consortium of Academic Health Centers for Integrative Medicine

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven