Internationaal congres Amrita Samyogam 2017

Toen ik destijds in India Ayurveda studeerde was ik een van de weinige Westerners die interesse toonde in deze traditionele geneeswijze. Vandaag de dag hoor je steeds meer over Ayurveda.

Op 6 en 7 augustus is er een groot internationaal congres waarbij Ayurveda artsen en Reguliere artsen met elkaar in debat gaan. Tijdens dit congres worden strategieën geïdentificeerd voor de integratie van Ayurveda met Allopathie bij behandelingen van kanker, auto-immuunziekten zoals artritis, diabetes, neuro-degeneratieve ziekten en geestelijke gezondheid.

Lezingen door eminente artsen, zowel ayurvedisch als regulier gaan aantonen hoe deze integratie een realiteit kan worden door voorbeelden van klinische integratie, wetenschappelijke studies en toepassing van nieuwe technologieën.

De naam Amrita Samyogam is interessant. Amrita betekent  ‘onsterfelijkheid’ en samyogam betekent ‘eenheid’. Vrij vertaald betekent de naam van dit congres ‘het zoeken naar eenheid om onsterfelijkheid te vinden.’

Dat de samenwerking tussen regulier en Ayurveda steeds meer een feit wordt vind ik alleen maar toe te juichen. Het gaat per slot van rekening om het nastreven van gezondheid in de breedste zins des woord. Of de inzichten nu uit de Occident komen of uit de Orient maakt niet uit. Beide zijn even belangrijk en samen zijn ze meer dan de optelsom van de onderdelen.

Ik kijk er belangstellend naar uit en hou jullie op de hoogte van de resultaten.
[camera]Cornelis Peters
Cornelis Peters is onderzoeker en expert op het gebied van gezondheid en welzijn vanuit Ayurveda. Hij deelt zijn kennis over ‘de zes treden‘ waarmee de weg naar persoonlijke groei en gezondheid voor iedereen open ligt via deze artikelen en zijn meest gedownloade e-book “Gezond worden en blijven met Ayurveda. Dit e-book is gratis te downloaden via onderstaand formulier.”[/camera]

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.