Indiase linzensoep (voor 4 personen)
De warmte van de linzen en de specerijen stimuleren de spijsvertering en geven warmte aan het lichaam. Spinazie verlaagt door haar bittere smaak en scherpte ook kapha en bevat veel mineralen en vitaminen. Deze soep kan als een volwaardige lunchmaaltijd worden beschouwd. De linzensoep kan van tevoren al klaargemaakt worden. Alleen de spinazie graag pas toevoegen, op het moment dat de soep ook wordt gegeten.
Dit zit erin:
2 eetlepels kokosolie
1 cm verse gember, geschild en fijngehakt
1 ui, in halve ringen
2 teentjes knoflook, geperst
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels kerriepoeder
1 blik gepelde tomaten ( 400 gram)
1 rode peper, in ringetjes
1 liter groentebouillon
250 gr rode linzen, goed gewassen en afgespoeld (tot water helder is )
300 gr spinazie, panklaar
Eventueel yoghurt
Handje verse koriander
Zo maak je het klaar:
1.Verhit de olie en fruit hierin de gember, ui, knoflook en specerijen circa 3 minuten.
2.Voeg de gepelde tomaten, rode peper en bouillon toe en breng aan de kook.
3.Voeg de linzen toe en kook op lage stand in circa 35 minuten gaar. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
4.Hak de spinazie grof. Voeg de spinazie vlak voor het serveren toe aan de soep en laat slinken.
5.Serveer de soep met een schep yoghurt en bestrooi met de koriander.