Hoe vind je rust in onze steeds sneller veranderende maatschappij?

Beweging is er altijd en rustig zal het nooit worden. We kunnen ons afvragen of het ooit wel eens rustig is geweest. Mijn grootste les op het gebied van zelfkennis en inzicht kreeg ik van mijn meditatieleraar in hartje Delhi. Ik moest samen met een hele grote groep andere mensen mediteren in misschien wel de meest luidruchtige plek op aarde. Het getoeter van de automobilisten, het snerpende geluid van de duizenden scooters en het geschreeuw van de venters. Het was gewoon oorverdovend omdat de deuren en de ramen ook nog eens openstonden vanwege de hitte.

Met geen mogelijkheid kon ik mediteren!

Dat vertelde ik hem ook na afloop van de les. Ik noemde alles op: de herrie van de auto’s, de hitte, de openstaande ramen, het benauwde lokaal ………
Hij keek me heel intens aan en zei dat ik volkomen gelijk had. Alles wat ik opnoemde was waar en het was ook waar dat ik dat niet kon veranderen.

But YOU can change!

Hij draaide zich abrupt om en liep weg.

Dat kwam als een flits van inzicht naar binnen

Natuurlijk! Dat was het antwoord. Het verkeer, de hitte, het benauwde lokaal, de snerpende scooters dat kon ik allemaal niet veranderen. Daar had ik geen grip op. Maar waar ik wel grip op had dat was mezelf. Ik kon veranderen. Ik had wel een keuze. Ik kon me voortdurend blijven storen of ik kon kiezen dat het me niet stoorde. De rest van mijn verblijf in Delhi heb ik besteed aan het leren HOE je jezelf kunt afschermen van het lawaai uit de buitenwereld.
Met eindeloos veel geduld heeft mijn meester dit onderwezen.

U, jij, wij en ik, we kunnen dus kiezen!

Ieder moment. Iedere dag. Iedere keer opnieuw. Wij hebben ondanks alle invloeden van buitenaf wel degelijk een keuze. Daar moeten we gebruik van maken. Onze keuzes bepalen wie we zijn, waar we naar toe willen en hoe we ons leven vormgeven.
Het is dus heel belangrijk om ons daar bewust van te worden. Wij kunnen kiezen en we moeten ook kiezen. Voor onszelf en voor elkaar. Voor de rust die we daardoor creëren en voor de wijze beslissingen die daaruit voortkomen. Juist nu, U, jij, wij en ik.

Wat kies jij?

Hoe je dat doet, daar kan ik je bij helpen. Ik kan je de lessen van mijn meester leren zodat ook jij de rust ervaart die je nodig hebt om je leven volledig in de hand te hebben.
Wanneer je nu denkt, daar zou ik wel eens over willen praten, dan kan dat. Vraag een gratis intakegesprek aan en kijk of wij iets voor elkaar kunnen betekenen.

Tot horens, ik kijk naar je uit.
Cornelis Peters
11-02-2015

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven