Hoe rustiger je ademt hoe ouder je wordt.

Onze adem draagt levensenergie mee.

Mijn Ayurvedaleraar in India zei tegen me dat ieder mens een hoeveelheid ademhalingen meekrijgt in zijn leven om gemakkelijk 120 jaar te worden.

Hoe rustiger je ademhaling hoe ouder je wordt. Per dag ademen we zo’n 8.000 tot wel 24.000 keer.

Stel je voor dat Piet 8000 keer ademt en Harry 24.000 keer.

Stel je ook voor dat je 120 jaar oud wordt bij een ademhaling van 8000 keer per dag. 

Dat is gedurende 120 jaar 350.400.000 keer ademhalen en dat doet Piet.

Harry ademt echter 24.000 keer per dag en wordt dan in vergelijking met Piet slechts 40 jaar.

Hoe rustiger je ademhaling des te langer je blijft leven. Dan begrijp je meteen dat stress of een te hoge ademhaling funest is voor je lichaam.

Dus neem de tijd om bewust te leven en adem in en uit alsof je bij iedere ademhaling weer een stukje extra leven inademt.

Voor vatamensen betekent dit dat ze slechts een ding per keer moeten doen. Multitasken is voor vatamensen uit den boze. Ze worden daar veel te druk van in hun hoofd. Dit geldt helemaal voor vatamensen als ze gaan eten.

Tijdens het eten is het belangrijk om je aandacht bij het eten te houden. Vooral vatamensen hebben er een handje van om staand te eten of om teveel te praten tijdens het eten.

Je spijsverteringssysteem wordt dan verstoord omdat je lichaam niet meer weet of het nu moet verteren of andere activiteiten doen. Hou het dus bij een.

Rustig aan. Adem. Tune in en neem je tijd. Ga je niet opjutten om te bedenken hoeveel dingen je nog moet doen. Je bent een mens en niet een robot. Zorg dat je er eerst bent en daarna kun je dingen doen. Eerst er zijn,  dan het doen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.