Oilpulling, helpt bij tandvleesontsteking, verkoudheid en keelpijn.

Oilpulling helpt je om  ‘natuurlijk’ snel en goedkoop van je tandvleesontsteking, verkoudheid en keelpijn af te komen.

Een van de oudste mondreinigingskuren in de ayurveda heet oilpulling.
Deze manier van reinigen is de natuurlijkste, snelste en goedkoopste manier om van je tandvleesontsteking, verkoudheid en keelpijn af te komen.

Wat is oilpulling?

Oilpulling is het duwen en zuigen van olie in je mond met als doel om afvalstoffen in de olie op te nemen.
Neem 1 eetlepel koudgeslagen olie in je mond en begin met zuigen en duwen van de olie tussen je tanden door. Je zult snel merken dat dit moeilijk gaat vanwege de stroperigheid van de olie. Maar oefening baart kunst dus ga je nog even door.

Duw de olie van de ene kant van je wang naar de andere kant en duw en zuig het tussen je tanden door. Na enige tijd – het liefst zo lang mogelijk – maar minimaal 1 minuut spuug je de olie uit. Je ziet als het goed is dat de olie spierwit is. In deze olie zitten heel veel afvalstoffen en bacteriën vanuit je mond.

Wat gebeurt er precies?

Door het spoelen met de olie wordt je stofwisseling gestimuleerd. Allerlei ongewenste wezentjes en afvalstoffen komen dan via de slijmvliezen van je mond in de olie terecht. Op deze manier kun je op een vrij gemakkelijke manier je lichaam ontdoen van heel erg veel afvalstoffen.

Welke olie moet ik gebruiken?

Koudgeslagen olie is het beste omdat deze olie niet verhit is en daardoor alle voedingstoffen bevat. Koudgeslagen olie is bijvoorbeeld zonnebloemolie, sesamolie of olijfolie. Je kunt een beetje variëren met de olie en kijken wat je het prettigste vind.

Tandvleesontstekingen

Wanneer je regelmatig last hebt van tandvleesontstekingen dan raad ik je aan om koudgeslagen olie met kurkuma te gebruiken. 100 ml koudgeslagen olie met 1 volle theelepel zuivere kurkuma (curcuma longa linn.) Flink mengen en dat een week lang gebruiken.

Infecties bij implantaten.

Je kunt de zuiverende werking van de olie versterken door naast de kurkuma ook een beetje kruidnagel in de olie te doen. Doe in dit geval in 250 ml olie een theelepel kruidnagel en laat dit minstens 2 weken trekken. Schud iedere dag zodat de kruidnagel goed in de olie kan trekken. Gebruik deze olie om tussen je tanden en kiezen door te duwen en te trekken. Spuug altijd de olie uit en spoel na met lauwwarm water.

Geef je reactie in onderstaande box en laat me weten of je deze tip handig vindt.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

8 gedachten over “Oilpulling, helpt bij tandvleesontsteking, verkoudheid en keelpijn.”

 1. Ik ga dit zeker doen. Een vraag hierover: dit dan dagelijks één keer of meerdere keren of minder dan één keer per dag?

 2. Patricia,

  Over het algemeen wordt aangeraden minimaal 1 keer per dag.

  Je kunt het bijvoorbeeld doen in de ochtend. Eerst tanden poetsen, tong schrapen en dan je mond spoelen met de olie.

 3. Hetty de Groot-bakker

  Ik poets elke avond met Tara, houd het lang in mijn mond tot alles “brandt” en spoel daarna mondjesmaat uit. Mijn ontstekingen verdwijnen. Vroeger stopte ik bij kiespijn een doorgesneden knoflook tussen tandvlees en lip. Geheid dat het overging..! Maar arme mens in mijn omgeving… Hoewel ook deze lucht verdwijnt na het kauwen op een koffieboontje.

  1. Beste Astrid,
   Doe er dan een mespuntje kurkuma en een mestipje peper doorheen. Let op heel weinig peper. Mag zowel zwarte als witte peper zijn. Goed roeren en daarmee spoelen. Laat me weten of het je gaat helpen. Als de ontsteking over is kun je het herhalen zonder de kurkuma en peper.
   Groet van Cornelis

 4. Gebruik het met regelmaat. Als mijn tandvlees erg onrustig is heb ik met deze combinatie weer vrij snel rustig. Ben erg blij met deze tip.
  Helaas blijven mijn pockets nog wel diep

  Groetjes Astrid

  1. Beste Astrid,
   Fijn dat je er zulke goede resultaten mee boekt. Heb je weleens gedacht om zelf je tandpasta te maken? Met uitsluitend natuurlijke producten en poetsen met een zachte tandenborstel kun je het tandvlees gezonder maken met als resultaat dat de pockets kleiner worden.
   Ik geef je een recept:
   2 eetlepels bentoniet klei
   3-4 eetlepels gedestilleerd of gekookt water dat is afgekoeld
   4 druppels tea tree olie
   5 druppels vloeibare stevia of xylitol (optioneel, na smaak)
   10-15 druppels essentiële oliën ( bijvoorbeeld pepermunt, citroen of sinaasappel – afhankelijk van welke smaak je kiest)
   Kleine snufje zout
   Plastic of houten lepel of spatel om alles door elkaar te roeren.
   Probeer maar eens uit.
   Groet van Cornelis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.