Gezond eten is belangrijk, Gezond drinken ook. Maar wat is nu gezond drinken?

Gezond eten is belangrijk, Gezond drinken ook. Maar wat is nu gezond drinken?

Stel je voor, je eet dagelijks het ultieme dieet. Alle voedingsstoffen zitten er in de juiste hoeveelheid in. De porties zijn perfect en je bent eindelijk trots op jezelf dat je dit bereikt hebt.

Dat overkwam mij toen ik vorig jaar een consult had met mevrouw Jansen.

Het eerste half uur was ze volop in gesprek en liet me alle diëten zien die ze gevolgd had en waar ze nu na heel veel studie en uitproberen op uitgekomen was.

Ze liet me een keurig uitgetypte lijst zien met alle voedingssoorten in alfabet onder elkaar. Seizoenen erbij vermeld en uiteraard de dagelijkse porties met de hoeveelheid calorieën.

Het leek er bijna op dat ik een les in voedingsleer bij haar volgde. Het is een combinatie van Paleo, Heller en het Kleurendieet. Ze liet het me met trots zien.

“Geweldig,” mompelde ik een beetje verdwaasd. Inwendig dacht ik, wat komt ze dan bij mij doen?

“Waarom ik bij u ben is het volgende.

Ondanks dat ik nu het ultieme dieet heb waar ik me nauwgezet aan hou, heb ik toch nog wat kwaaltjes waar ik van af wil.”

Daarbij streek ze over de tafel alsof de kwaaltjes kruimeltjes waren die weggeveegd moesten worden.

“Om welke krui…. eh kwaaltjes gaat het?”, vroeg ik onnozel.

“Ik blijf last houden van mijn darmen, mijn stoelgang is nog niet optimaal en ik heb wisselend veel of juist weer weinig energie en dat stoort me.”

Ik onderzocht haar en wat me onmiddellijk opviel was haar buikgebied, dat onnodig hard voelde en waar duidelijk spanning op zat.

“Wat drinkt u zoal overdag?”

“Ik drink veel energiedranken, vruchtendranken en natuurlijk af en toe een kopje thee en een kopje koffie”.

Ze noemde vervolgens een hele rij energiedrankjes waarmee ze dagelijks haar ultieme dieet mee wegspoelde.

“Ik denk dat we hier een probleem hebben”, zei ik haar. “Uw dieet, daar kan ik niet veel op aanmerken, maar uw drinken wel”.

Na enige uitleg nam ze schoorvoetend aan dat ze inderdaad wel erg veel energiedrankjes dronk en dat ze dit moest veranderen.

Ik raadde haar de volgende dingen aan:

In plaats van de energiedrank adviseerde ik haar water aan waarin kruiden geweekt zijn, zoals bijvoorbeeld: basilicum, munt, kaneel, vanille, gember, tijm en lavendel. Je kunt hier ook wel eens een scheutje bruisend water aan toevoegen. Je kunt ook vruchten of een scheut biologisch vruchtensap aan water toevoegen en dit regelmatig drinken.

Een erg lekkere drank is bijvoorbeeld water met basilicum en een handjevol verse aardbeien.

Mevrouw Jansen belde me na een maand terug om te vertellen dat ze haar energiedrankjes volledig had laten staan en genoot van de vele manieren waarop ze haar eigen gezonde energiedrankjes maakte.

Zo kan het dus ook.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

2 gedachten over “Gezond eten is belangrijk, Gezond drinken ook. Maar wat is nu gezond drinken?”

  1. Ik las net een artikel waarin staat dat aardbeien een van de meest bespoten fruitsoorten is en daarom wordt afgeraden. Onbespoten zijn ze wel goed. Dus koop vooral onbespoten fruit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.