Gesmoorde witlof (2 personen)
Witlof bevat veel bitterstoffen die balancerend werken op kapha. Deze bitterstoffen werken ook stimulerend op de spijsvertering en zijn ondersteunend voor de lever.
De vezel inuline, die in witlof aanwezig is, voedt in de darmflora de goede darmbacteriën.
Dit zit erin:
4 kleine stronkjes witlof
1 eetlepel koudgeperste olijfolie extra vierge
1 eetlepel sesamzaad
Zeezout of kruidenzout
Zo maak je het klaar:
1.Was de witlof en snijd de onderkant eraf. Halveer de stronken in de lengte
2.Vet een koekenpan met de ollie in. Leg de stronkjes met de snijkant naar beneden in de pan.
3.Voeg 1 tot 2 eetlepels water toe en leg het deksel op de pan. Smoor de groenten in 15 tot minuten gaar.
4.Rooster het sesamzaad lichtbruin. Bestrooi de witlof met de zaadjes en voeg zeezout of kruidenzout naar smaak toe.
Dit gerecht kan worden gecombineerd met basmati- of zilvervliesrijst of quinoa.