Gelukkig zijn volgens Ayurveda.

Geluk bereik je niet door harder te werken. De media vertelt ons dat geluk bereikt kan worden door de aanschaf van luxe producten of verre vakanties. Ik ken mensen die werkelijk baden in luxe en zelfs een prive vliegtuig hebben. Zij vertelde mij dat ze niet gelukkig zijn. Er wordt gedacht dat mensen die gezond zijn ook gelukkig zijn. Ik ken honderden mensen die gezond zijn en niet iedereen daarvan is gelukkig.

Wat is gelukkig?

Dat is een lastige vraag omdat gelukkig zijn een gevoelskwestie is. Maar het heeft ook effect op je lichaam dus is het ook iets tastbaars. Mensen herkennen gelukkige mensen doordat ze levensvreugde uitstralen. Ook al weer zo’n ongrijpbaar woord. Wat is levensvreugde? Toch begrijpt iedereen intuitief wat ik bedoel. Het is een positieve energie waar je blij van wordt. Gelukkige mensen zijn aantrekkelijk. Ze hebben een aura om zich heen wat prettig aanvoelt.

Hoe wordt je gelukkig?

In de ayurveda is gelukkig zijn een mentale staat van welzijn wat je iedere dag cultiveert. Het is niet iets wat er permanent is. Je moet er dus iets voor doen. Een cliente van mij had het idee dat gelukkig zijn te maken had met heel lang mediteren en dat het een lange weg naar een soort spirituele staat van zijn was. Ik vertelde haar dat het veel dichter bij was.  Gelukkig zijn zit hem in hele kleine dagelijkse dingen.

Begin de dag met een glimlach

Begin de dag met een glimlach en begin met jezelf. Geef een compliment aan je partner of je kinderen en als die er niet zijn denk dan aan iemand die je graag mag. De eerste persoon die je tegenkomt daar glimlach je tegen of je zegt iets aardigs. Zo vul je de dag met kleine dingen waardoor het opeens allemaal lichter, opener en transparanter wordt.  Het zijn niet de grote dingen die het leven boeiend maken maar de stroom aan kleine positieve dingetjes die het leven bijzonder maken.

Na een paar dagen zul je bemerken dat gelukkig zijn helemaal niet ingewikkeld is.

Gelukkig zijn is een keuze, en die keuze maak je zelf

Cornelis Peters
0523-744004 klik hier om meer informatie op te vragen.


Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.