Een Parel van Ommen, noemde de burgemeester ons centrum na zijn bezoek.

Hoog bezoek in Witharen op 20 mei 2021.

Parel van Ommen

“Zou hij het wel wat vinden?”, vroeg ik aan Mike, mijn coach en businesspartner. “Het is allicht het proberen waard”, zei Mike onverstoord. “Je hebt niets te verliezen.”

Mike is bekend met de Historische tuin in Aalsmeer. Deze tuin draait volledig op vrijwilligers en is een trekpleister voor heel veel mensen die hier graag komen wandelen en ontdekken wat voor historische planten en bomen er zijn.

“De Historische Tuin Aalsmeer is een levend museum”, lees ik op de website.
“In ons levend museum treft u een overzicht aan van de Aalsmeerse tuinbouw vanaf circa 1700 tot ongeveer 1960. In historische volgorde vindt u de teelten van fruit, bomen en aardbeien. Vervolgens maakt u kennis met vormculturen, sierheesters, rozen, trek- heesters, buitenbloemen en perkgoed. Tenslotte ziet u hoe de teelt van snijbloemen en potplanten in bakken en kassen ooit is begonnen.”
(Ik heb geen idee wat een trek-heester is, dus zal ik toch maar eens gaan kijken daar.)

Door onze kruidentuinen en het vele werk dat hiermee gepaard gaat, leek het Mike een goed idee om eens te kijken hoe ook wij met vrijwilligers de tuinen kunnen runnen.
Als startpunt zouden we dan de gemeente Ommen benaderen om te zien of wij elkaar hierin kunnen ondersteunen.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb dus een brief geschreven aan de burgemeester van Ommen. Meteen maar de hoogste baas, waarom niet? met het voorstel om hem uit te nodigen ons centrum te bezichtigen om te kijken of we iets voor de gemeente Ommen kunnen betekenen.

Hoe blij verrast waren wij dat we door zijn secretaresse teruggebeld werden, die meteen een afspraak inboekte. Wel werd mij gezegd dat de burgemeester slechts een uur kon komen omdat hij een druk programma had.

Vandaag, 20 mei 2021, was dus de dag dat hij op bezoek kwam.

Tot het moment dat hij uit de auto stapte had ik nog steeds een beeld van een ietwat norse man in mijn hoofd. Dat beeld viel meteen in stukken toen hij mij begroette en al helemaal toen hij zich trots liet neervallen op de bloemetjesfauteuil die wij voor hem neergezet hadden.
Zelf zaten wij op groene klapstoeltjes. Hij had er helemaal zin in en keek vergenoegd in de rondte.

Had hij wel eens van Ayurveda gehoord? Was een van mijn eerste vragen. Jazeker, hij was hier verschillende keren langsgereden en zag de borden staan. Zover reikte zijn kennis, dus dat was bijzonder klein.

Ik had me daar een klein beetje op voorbereid door een presentatie te maken waarin alle facetten van de Ayurveda zoals wij dit doen in Witharen, belicht werden.

Na een korte inleiding liet ik een 5 minuten durende video zien die Vighnesh had samengesteld uit de vele video’s die we hebben.

Froukje vertelde over de constituties en de elementen.

Simone had gekookt en gaf de burgemeester tijdens haar presentatie een bord met kleine bakjes van ieder gerecht om te proeven.
Hij smulde van ieder gerecht en werd steeds enthousiaster.

Rosemarie vertelde over de behandelingen en dan met name de Pancha karma kuur.

Eva sloot af met haar presentatie over het belang van bewegen.

In een 55 minuten durende sessie, waarin ook de vragen van de burgemeester beantwoord werden, slalomden we door 5000 jaar Ayurvedische kennis.

“Ik denk dat ik hier een nog onontdekte parel gevonden heb van de gemeente Ommen”, zei de burgervader na al onze enthousiaste lezingen.
Wij glunderden als kinderen in een speelgoedzaak. “Dat is het zeker”, beaamden we met zijn allen.

Tot slot nog een groepsfoto van ons allen samen met de burgervader op 1,5 m afstand van elkaar en toen ging hij weer terug naar het gemeentehuis.

De ietwat nors uitziende man bleek een uitermate aimabel kerel te zijn waar het absoluut goed mee praten is.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.